Gå til sidens hovedinnhold

Barn og friluftsliv på sykehus

Rikshospitalet åpner i morgen en ny friluftsarena med natursti, leirplass og gapahuk.

Det er miljøvernminister Knut Arild Hareide som åpner Rikshospitalets nye friluftsarena i morgen. Anlegget som er unikt i sykehussammenheng, er et samarbeidsprosjekt mellom Rikshospitalet og DNT Oslo og Omegn.

- Jeg gratulerer Rikshospitalet og Barneklinikken med det flotte friluftsområdet. Miljøverndepartementet har klart fokus på forholdet mellom miljø og helse. Nyere amerikansk forskning viser at naturopplevelser på sykehus er den faktoren som bidrar mest til pasientenes selvhelbredende evner, sier miljøvernminister Knut Arild Hareidetil turistforeningen.no.

Natur og kultur
Rikshospitalet har igangsatt et eget Barneprogram, der målet er å ivareta alle barn på sykehuset og deres familier. Nå kan Barneklinikken også integrere naturopplevelser inn i dette programmet. Over Gaustadbekken er det bygget en bro og på andre siden av broen er det en friluftsarena med natursti, leirplass og gapahuk.

- Arenaen vil ikke skille mellom syke og friske barn, fordi den også kommer til å benyttes av barn fra området. Det er viktig for barna på Rikshospitalet å leve så normalt som overhodet mulig, sier Ragnhild Hals, leder av Barneprogrammet og prosjektleder frilufsarena.

Friluftsliv for syke barn
DNT satser aktivt på å fremme friluftsliv som helsefremmende aktivitet for alle. Nytt i Friluftslivets År er altså friluftsarena på sykehus!

- DNT Oslo og Omegn synes friluftsarenaen er veldig morsom, fremtidsrettet og noe å satse videre på – kanskje Rikshospitalet også skulle satse på en fiskeplass? sier Sverre A. Larsen, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

Flere bidragsytere
Anlegget er utelukkende basert på gaver gitt til aktiviteter for barn på sykehus. En av bidragsyterne er Stiftelsen barn går for barn.

- Friluftsarenaen på Rikshospitalet er et svært godt eksempel på gode tiltak som fondet har bidratt til, sier representant for Stiftelsen barn går for barn, Mona Strøm Arnøy.

Kommentarer til denne saken