Gå til sidens hovedinnhold

Da sommeren endelig kom – i '85

Folk lå som sild i tønne på Huk etter mange uker med dårlig vær denne sommeren. Da gjaldt det å slikke sol og bade så mye man orket.

TÅSEN/HUK 1985: Det var mange Oslo-borgere og turister som oppsøkte badestrendene i Oslo for bading og soling. Akersposten snakket med en badegjest fra Tåsen på Huk. Vi siterer:

"– Om Huk var et godt alernativ til sydens overfylte strender? Både ja og nei.

– Vannet er nok altfor skittent til å kunne måle seg med sydlige forhold, sier Per Koppang (17) fra Tåsen. – Men det er fantastisk å kunne ligge her hele dagen å slikke sol."

Familien Lindquist fra Grefsen valgte i stedet Sognsvann fordi det var parkeringsmuligheter og ikke så trengselsfullt. Familien storkoste seg på Sognsvann denne herlige sommerdagen. I ferien hadde Ingve André (13), Glenn Øyvind (9) og Fred Åsmund (6) reist rundt i Sør-Norge, men hjemme er best ifølge barna.

Vi siterer fra artikkelen:

"– Det er ikke nødvendig å reise helt til syden når Sognsvann ligger like i nærheten, sier pappa Asgeir, Sognsvann er mye bedre enn mossestrendene. Her er det fint miljø i fri natur, mener Ingve Andre.

Fred Åsmund synes at endene er så morsomme, men at det er altfor liten plass å leke på, fordi det er så mange mennesker.

– Det beste med Sognsvann er egentlig at det er så kort vei fra Grefsen, sier Asgeir. – Dessuten er det jo rent og pent her."

LES OGSÅ: Den siste husmann på Grinda


Kilde: Akersposten 31. juli 1985

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem