Gå til sidens hovedinnhold

Fikk nytt liv i korpset

Lambertseter Ungdomskorps (LUK) slet med rekrutteringen. Så inviterte de unge hospitanter med på øvelser. På tredje forsøk møtte 17 tenåringsmusikanter opp.

LAMBERTSETER: – For et storkorps med 70-80 medlemmer er det lett å havne i en dvale, der du ikke tenker så på mye på rekruttering. sier rekrutteringsansvarlig Nina Moen Krosby.

Før jul fikk imidlertid korpset like brått en ny ungdommelig glød, samtidig som snittalderen gikk drastisk ned – om enn bare for en tid. Dette var nemlig tredje gang korpset inviterte alle tenåringsmusikantene fra distriktets skolekorps til å hospitere på fire øvelser – i tillegg til å være med på 2. avdelingen av korpsets nyttårskonsert 8. januar.

Positivt overrasket

At det møtte opp så mange som 17 musikanter fra fire ulike skolekorps, var både et lite sjokk og en positiv overraskelse for medlemmene i LUK. De to øvrige gangene kom det nemlig kun fire-fem stykker. Men musikantene som har vært med tidligere har tydeligvis snakket positivt om opplevelsen.

– Jeg hadde lyst til å prøve fordi korpslederen vår spiller her og fordi en av de andre i korpset mitt har vært med før og sa det var veldig gøy, sier Tonje Fehn (13), som til daglig spiller baryton i Bekkelaget Skoles Musikkorps.

– Jeg er kjempefornøyd! Vi får litt andre utfordringer og går raskere gjennom notene uten at det blir for vanskelig.

– Jeg ble med første gangen fordi moren min kjente en i korpset og hørte om tilbudet, forteller en annen barytonist, Terese Stjelja (14).

Hun spiller vanligvis i Mortensrud Skolekorps og har vært med alle tre gangene LUK har hatt tilbudet. Tidligere har hun vært alene fra korpset sitt, men denne gangen fikk hun med flere.

– Vi er ikke så veldig mange i hovedkorpset i Mortensrud. På øvelsene her får jeg nye utfordringer. Vi er en stor gruppe og jeg blir kjent med mange andre. Det var litt overraskende at det kom så mange nye denne gang. Det er gøy, sier musikanten, som ganske sikkert tror hun vil begynne i ungdomskorps når hun slutter i skolekorpset.

En smak

LUKs invitasjon til nabolagets skolekorps, gikk ut til alle musikanter som går på ungdomsskolen og oppover. Meningen er ikke å «stjele» musikantene i så ung alder, understreker korpset leder, Kjersti Nohr og rekrutteringsansvarlig, Nina Moen Krosby.

Tvert i mot. Du må i utgangspunktet være 15 år for å begynne som aspirant – og da under forutsetning av at du fremdeles spiller i skolekorpset.

Hospitantene som deltok denne gang kom fra Prinsdal Skolekorps, Karlsrud Skoles Musikkorps, Mortensrud Skolekorps og Bekkelaget Skoles Musikkorps. Det betyr at det fremdeles er flere skolekorps i distriktet der tilbudet kanskje ikke er like godt kjent. Men det er plass til flere – og for disse vil det bli en ny sjanse til høsten.

På grensen til allsang

Det store målet – både for hospitantene og for LUKs egne medlemmer – var korpsets tradisjonsrike nyttårskonsert, som i år gikk av stabelen lørdag 8. januar i Oslo misjonskirke Betlehem på Abildsø.

Korpset har valgt å fortsette å ha konsertene sine her, selv om Symra kino er åpnet igjen. Tema for årets nyttårskonsert var «På grensen til allsang», der både musikanter og publikum fikk anledning til å vise nye sider av seg selv. Det vil si, først holdt korpset en mer korpstradisjonell 1. avdeling, med stykker som Verdis Aida og Gustavs Holst 2. Suite for militærorkester.

Så etter pausen, til Strauss’ rungende Zarathustra-fanfare entret hospitantene scenen. Da inviterte LUK samtidig publikum til å bli med på allsang til kjente låter som “Den du veit”, “Forelska i lærern”, “Kjærlighetsvisa” med flere.

Med forsangere, hovedsakelig fra korpset, ble det lystig stemning i den fullsatte salen.