Fortell oss om din beste fjelltur på FACEBOOK

Mens voksne kan være tilfreds med å beundre vakre omgivelser, er barn gjerne mer glad i å bevege seg og leke med ting de finner rundt seg. Alle fjellturer krever uansett riktig utstyr, godt med næringsrik mat og drikke, varme klær og ett skift i sekken. Med barn på tur bør sekken dessuten inneholde premier og motivasjonsgodt.
Hytte til hytte-varianten passer nok best for familier med litt større barn, mens for de minste er det bedre å ligge stedfast og ta dagsturer. Legg uansett opp turen i forhold til hvor store og fjellvante barna er. En tommelfingerregel er at barn kan gå så gamle de er og bære halvparten. En åtteåring kan altså gå åtte kilometer og bære en sekk på fire kilo.
Husk at barn gjerne begynner å kjede seg før de (kjenner at de) blir slitne. Gjør derfor turen mer spennende ved å snakke om det dere ser underveis – dyrespor, fugler, planter.
I høytider og skoleferier arrangeres det ofte aktiviteter for barn på de store turisthyttene i den norske fjellheimen. Det gir en fin mulighet til å møte andre barn. Eventuelt kan du la barnet ditt ta med seg en venn.

Tips til fjellturen

Hvor Den norske fjellheimen er rik på turmuligheter, sommer som vinter. På hjemmesiden til Den norske turistforening finner du mye informasjon om turer med barn – som pakkelister, turløyper og anbefalte hytter.
Tips Barn som er medlem i Barnas turlag sover gratis i DNTs hytter.

Tips til hvordan reise på
FERIE MED BARN

SAFARI MED BARN
SYKKELFERIE MED BARN

STORBYFERIE MED BARN
DYKKEFERIE MED BARN