Gi oss dine beste tips på FACEBOOK

HTML EMBED

Det er ingen grunn til å la det bli med familievennlige all inclusive-resorter eller danske campingplasser bare fordi du har fått barn. Unger er kreative vesener, tilpasningsdyktige og proppfulle av eventyrlyst – og sånn sett en sann glede å ha med på tur. Nysgjerrigheten og åpenheten til de små kan dessuten gi mer tilbakeholdne voksne reiseopplevelser de ellers ville gått glipp av.
En reise kan gi grunnlag for læring, gode verdier og selvsagt minner for livet. Vis barna verden og de vil se at folk er forskjellige og at livet kan leves på mange måter. Kanskje får de praktisert andre språk, smakt ny mat og stiftet nye bekjentskaper.
Hva med sykdommer, kriminalitet og farlige dyr? Risikoen er der, akkurat som den er hjemme, men med sunn fornuft, nødvendige vaksiner og god reiseforsikring er dere godt ivaretatt.
I mange land verdsettes barn svært høyt. Sjansen er stor for at dere blir møtt med respekt, smil og åpne armer av lokalbefolkningen, invitert inn i private hjem, geleidet frem i køer og gitt den beste service på hoteller og restauranter.
Verden er stor, og enda større for de som er små.

Tips til hvordan reise på
SAFARI MED BARN
SYKKELFERIE MED BARN

STORBYFERIE MED BARN
FJELLTUR MED BARN

DYKKEFERIE MED BARN

5 generelle tips for å reise med barn

1. Involver barna i planleggingen. Snakk om hvor og hva dere skal, la dem foreslå aktiviteter og gi dem et eierforhold til reisen. Større barn kan finne overnatting eller legge opp en reiserute.
2. Les bøker og se filmer om destinasjonen sammen.
3. Spis mat fra landene dere skal besøke, så vet du på forhånd hva som tolereres.
4. Husk at barn ofte går lei før de blir slitne, så ha avledningsmanøvre og underholdningstilbud klart.
5. Mange nordmenn drikker mer i ferien enn ellers, og rundt halvparten av norske barn sier i følge Synovate de har hatt negative opplevelser med foreldres alkoholbruk i ferien. Kos dere gjerne, men alt med måte.

Flere tips for å reise med barn

www.familiereiser.no
www.travelforkids.com
www.travelwithchildren.com
www.travelwithyourkids.com
www.family.go.com

Reisehåndbøker om å reise med barn

Travel with children, Lonely Planet
Reise med barn, Fortellerforlaget
Barn i bagasjen, Nina B. Tanberg