(SIDE2:) Hva mener du? Diskuter nederst på siden.

- Disse programmene tilfører ungdom lite positivt, men programmene er nok kommet for å bli. Skal man da bevisstgjøre, eller skal man nekte? Å nekte kan gjøre programmer som Paradise Hotel mer spennende enn det egentlig er. Det går an å si til ungdommen at dette kan vi se på sammen en gang, og snakke om det etterpå. Det kan også være et spennende tema å ta opp for lærere, sier redaktør Beate Aas ved ung.no.

Ung.no ligger under Barne-,ungdoms- og familiedirektoratet og er det offentliges informasjonskanal for ungdom. De har målgruppe ungdom fra 13 til 20 år.

Saker om Paradise Hotel
- Hva? Tisser jeg i sengen?
- Var rett og slett ikke løs nok

- Sjeleglad vi ikke hadde sex
- Kjente meg igjen på rumpa

Laster ned Paradise
Aas forteller at de har fått svært få henvendelser på ung.no angående Paradise Hotel. Hun snakker derfor generelt av erfaring om hva ungdommen er opptatt av.

- Vi har ikke fått så mye spørsmål om Paradise Hotel. Ungdom oppfatter kanskje ikke dette som et problem selv, og heller ikke at det sendes på kvelden. Det jeg vet mange gjør er å laste ned programmet på PC-en hvis de legger seg før det sendes, eller hvis de ikke får lov til å se på det. I andre sammenhenger ser foreldre sammen med dem.

Organisasjonen Voksne for Barn har en klar mening om Paradise Hotel.

- Her må foreldre bruke fjernkontrollen! Slå av eller skift kanal. Programmet egner seg ikke for noen - og spesielt ikke for barn og unge, sier informasjonskoordinator Ingeborg Katarina Vea.

- Forkastelig
Voksne for Barn er en kunnskapsorganisasjon med fokus på oppvekstvilkår og psykisk helse. Vea mener TV3s realityserie på luksushotellet gir helt feil inntrykk til barn og unge.

- Hele konseptet med Paradise Hotel er forkastelig. Det undergraver alt forebyggende arbeid mot mobbing på skolen og i ungdomsmiljøer, og legitimerer en måte å vurdere medmennesker på som er alt annet enn oppbyggelig. Hele konseptet trigger de negative sidene hos folk: kikkermentalitet, baksnakking etc., og forringer både vennskap og seksualitet til å bli et middel for å oppnå noe. Deltakerne i serien er over 18 år, og således frie til å gjøre hva de vil, men vi stiller likevel spørsmål om hvordan de blir ivaretatt i etterkant.

Forklar for barna
Aas mener at det nettopp er slike problemstillinger som må diskuteres og forklares for ungdommen. Vi må forholde oss til at realitykonseptene finnes, og en løsning kan derfor være å se slike TV-serier sammen med ungdommen, mener hun.

- Jeg tenker at det er viktig at foreldre tar opp slike programmer med ungdommen, og snakker om det. Hva er det med Paradise Hotel som er spennende? Hva er det som er dumt? Er det for mye kropp? Sier hun og fortsetter:

- De ungdommene jeg har snakket med privat er mer opptatt av «spillet» i serien. De synes kanskje at det er like skummelt at man kan være ekkel mot hverandre, som det er å se nakenhet.

De voksne bør også tenke på dette, og også forklare like mye problemstillinger knyttet til det å være deltaker på et slikt program, som det å være seer. Ung.no får en rekke henvendelser fra unge som ønsker å bli kjendis, og om hvordan man kan bli kjent.

- Å ha et bevisst forhold til problemstillingene er viktig, disse programmene er kommet for å bli.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Side2s kvinnepanel om «Paradise Hotel»: - Ikke om det så kunne reddet meg fra døden