Gå til sidens hovedinnhold

Barnefavoritt på Nintendo

«Cars» til Wii er like gøy som til de andre konsollene.

(Spillmagasinet): Bilspillet «Cars» ble sluppet til omtrent samtlige konsoller i høst og fikk terningkast 4 av oss.

Vi likte at spillet utnyttet filmlisensen til det fulle og var morsomt, men vi falt ikke akkurat pladask for selve kjøringen og strukturen.

To oppsett

Den største forskjellen mellom Wii-utgaven og de andre er kontrollen. «Cars» lar deg velge mellom to ulike oppsett, og det ene er det vanlige «Bruk fjernkontrollen som et ratt».

I motsetning til samtlige andre bilspill på Wii, er «Cars» en drøm å spille med det oppsettet. Kontrollen er akkurat passe følsom, å puste er ikke lenger ensbetydende med en tur i autovernet, og så intuitiv som noe kan få blitt.

Ett «vanlig»

Det andre oppsettet er mer «vanlig», du styrer bilene ved hjelp av stikka på nunchuken. Ikke veldig fancy, men det fungerer og er et perfekt alternativ for de som ikke får til «Wii»-styringen.

Og til dere som lurer – i begge oppsettene gasser og bremser du (og lignende) ved å trykke på knapper.

Pitstop

En annen ting som skiller Wii-versjonen fra resten er det som skjer når du kjører løp og må inn i depotet. På Wii vrir og rister du på kontrollene for å fylle bensin, skifte dekk og vaske frontruta.

Dessverre er ikke denne biten av «Cars» helt god. Spillet sliter innimellom med å lese bevegelsene dine, noe som resulterer i at du må gjøre samme bevegelse mange ganger.

Heldigvis spiller det liten rolle, du er sjelden innom depotet og det går uansett såpass fort unna at du nesten aldri rekker å irritere deg over det.

Like godt

«Cars» til Wii er like bra som de andre utgavene og anbefales hvis du er ute etter et barnespill til Nintendos nye konsoll.

Har du en eller flere maskiner i tillegg til Wii og planer om å kjøpe spillet, spiller det liten rolle hvilken du kjøper det til. Hverken kontrollsystemet eller «depotspillet» påvirker spillopplevelsen i noen særlig grad.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis