Gå til sidens hovedinnhold

Barnetrygd: Staten sparer milliarder

Staten har ikke oppjustert barnetrygden i takt med prisutviklingen siden 1995. Det har de spart milliarder på. Heller ikke neste år vil Laila Dåvøy og regjeringen øke satsene.

Det skriver NRK.

Prisene har steget 23 prosent fra 1995 til 2005, men barnetrygden har stått bom stille. Heller ikke neste år blir støtten justert.

Milliardinnsparinger
Utregninger fra Finansdepartementet viser at Staten på denne måten har spart nærmere 3,2 milliarder kroner de siste ni årene.

- Min vurdering er at regjeringen ønsker disse pengene til skatteletter og på andre område. Barnefamiliene har tapt. At det er Per Kristian Foss som styrer pengesekken er hevet over enhver tvil. Kristelig Folkeparti har kun fått smuler. Vi har forsøkt å få barnetrygden prisjustert, sier SVs nestleder Øystein Djupedal til NRK.

Satset på barnehager
Barne- og familieminister Laila Dåvøy sier de ikke har prisjustert barnetrygden, men at regjeringen til gjengjeld har gitt pengene til barnehager.

- Vi har valgt å prioritere barnefamiliene ved å gi økt tilskudd til barnehagene. Vi har brukt ikke mindre enn sju milliarder på økning i barnehagene de siste tre årene.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen