(SIDE2): «Dette er et bilde av meg tre dager etter fødsel. Jeg var så rå og så åpen, jeg var et vrak» skriver den nybakte amerikanske moren Danielle Haines på sin Facebook-profil.

Mange kvinner kjenner seg nok igjen i de overveldende følelsene som kan komme etter en fødsel. Kraftanstrengelsen man har vært gjennom, hormonene som bruser, lite søvn, ammetåke, sårbarheten og det lille mirakelet man holder i armene, kan fort føre til både tårer og krisetanker.

Innlegget til Haines har fått enormt mange tilbakemeldinger fra kvinner over hele verden, og de fleste takker henne for den åpenheten hun viser ved å fortelle det akkurat som det er. Mange kjenner seg igjen og syns det er fint at noen tør å sette ord på følelsene sine på en så ærlig måte.

En skriver:

«Du er en så fantastisk kvinne. Så vakker, og feminin styrke du har, til og med på ditt mest rå og sårbare stadie. Du er definitivt ikke alene i hvordan du følte deg»

- Hun beskriver hvordan det er for de aller fleste

Andre kvinner igjen, har latt seg provosere og mener hele barseltiden kun var magisk, uten verken krisetanker eller vonde følelser som vellet opp.

For Haines kom krisetankene i fleng, når hun var på sitt mest sårbare etter fødselen.

«Jeg var sint på mamma, hjertet mitt var full av smerte for broren min, fordi mamma forlot oss og nå hadde jeg en liten gutt som lignet akkurat på ham, brystvortene mine var sprukket og blødde, melken kom ikke, babyen min begynte å bli veldig sulten, jeg følte meg trist fordi folk dreper babyer, jeg hadde ikke sovet siden fødselen...»

Jordmor Siri Von Krogh i altformamma.no mener bildet av Danielle Haines er fint å dele.

- Hun beskriver akkurat hvordan det er for de aller fleste. Hun er utrolig ærlig, og er egentlig godt inne i ammetåka, sier hun til Side2.

Og legger til:

- Hun vet ikke hvor hun skal gjøre av puppene samtidig som at hun fortsatt er våken på grunn av alt adrenalinet og den store endringen det er å bli mor.

Inviterer andre kvinner til å dele bilder

Bildet som har gått verden rundt er tatt av søsteren hennes og selv forklarer hun hvordan hun fikk hjelp av både venninner som kom med mat til henne, søstrene som kom for å prate og hvordan hun virkelig trengte den støtten hun fikk i dagene etter fødselen.

Samtidig kaller hun barseltiden for magisk, selv om den ikke var enkel og inviterer andre kvinner til å poste bilder av sin barseltid på facebook-siden sin og hun har også opprettet siden Postpartum Confession der folk kan poste både bilder og sin egen historie, slik at alle historiene blir spart.

- Vi er så rørt over alle historiene som kom som en respons på det virale bildet av meg som holder min tre dager gamle baby, og vi vil ikke miste alle historiene, derfor har vi opprettet denne siden, skriver hun selv på sin facebook-side.

Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!