Gå til sidens hovedinnhold

Båt kolliderte med oppdretts-anlegg

Redningsaksjon avblåst da eieren av båten meldte seg.

(iBergen.no) Både politi og Hovedredningssentralen har rykket ut til fiskeanlegget Sjøtroll Havbruk, som ligger nord for Lerøy i Klokkarvik.

Fant vrakrester
- Da de ansatte ved anlegget kom på jobb i morges oppdaget de at det var betydelig skade på innhegningen i vannet. Vrakrester av en båt er også funnet, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Klokken 10.30 meldte eiere av båten seg til politiet på telefonen og innrømmet at det var han som hadde kjørt på oppdrettsanlegget. Redningsaksjonen ble dermed avblåst.

Mannen og den skadde båten befinner seg begge i Bergen. Politiet vil nå oppsøke ham hjemme for å få forklaring.

Årsak ukjent
- Han meldte seg og fortalte at han hadde kjørt på anlegget. Jeg vet ikke hvordan tilstanden hans er, det vil bli avklart når patruljen vår får snakket med ham. Detaljene i hendelsesforløpet for ulykken vet vi heller ingenting om på det nåværende tidspunkt, sier lensmann i Fjell og Sund, Bjørn Hagen.

Det var deler av bauen på båten som ble funnet. Ingen personer var savnet i forbindelse med forliset, men både dykkere fra brannvesenet, politibåter og redningskøyte undersøkte området for å finne overlevende. Luftambulanse var også rekvirert og Kystvakten bidro med to kystvaktskip.

Skader i anlegget
Redningsoperasjonen var ledet av Hovedredningssentralen Sør og de ansatte ved Sjøtroll Havbruk fulgte aksjonen tett.

- De forsøker nå nå spore opp både folk og båt. Vi vet ennå ikke om den kan ha sunket, sier administrerende direktør ved Sjøtroll Havbruk, Frode Møgster.

Ifølge Møgster skal selve fiskeanlegget være tett, til tross for skadene.

- Så langt vi har kunnet se, ser notet tett ut slik at fisk ikke rømmer ut.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken