Gå til sidens hovedinnhold

Båtfiffen på lukket avdeling

Båtfiffen i Bergen får gå på messe før alle andre. Sent på kvelden og med høy champagne- og smøringsfaktor. Torsdag åpner messen for folk flest, men til midnatt var det «Red Carpet». Se bildene.

Du må være rik, spesielt interessert eller forhandler for å få billetter med drinker inkludert. Det vil si - det er i ferd med å skli ut. Det var mange - svært mange - som i går oppfattet seg som båtfiff, ifølge observasjoner fra iBergen.nos utsendte.

Fast og flytende
På «Red Carpet» disker båtforhandlere og produsenter opp med godsaker i fast og flytende form. Og det hevdes at det allerede før midnatt var signert fete kontrakter.

Høyst sannsynlig er dette riktig. Mange pengesterke bergensere var innom. Både tele-gründere, redere, eiendomsbaroner og varehuseiere. Båtinteressen krysser alle sosiale og økonomiske grenser. Likevel er det trolig store forskjeller når det gjelder kjøpeevne. Båtene på utstillingen «Dra til Sjøs» går fra 15 - 20 millioner kroner, og nedover til 10 - 15 000 kroner.

Idar Vollvik har kjøpt det første eksemplaret av den nye Askeladden Z8, som ble presentert på «Red Carpet» i går.

Premiere
Båtmessen i Bergen har vokst seg stor. Fra en beskjeden regional småbåt-messe til et nasjonalt anerkjent arrangement med båtprodusenter fra hele verden. Tyrkia, Polen, USA, England, Italia og mange andre nasjoner er representert.

Fire store haller er fylt opp med båter, elektronikk og utstyr.

Torsdag ettermiddag åpner messen for mannen i gata også.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt