(SIDE2:) Jack Black har blitt en populær komedieskuespiller. Fredag har hans nyeste film premiere.

«Be Kind Rewind» handler om en videosjappe som trues med nedleggelse. For å løse problemet reiser eieren bort og overlater ansvaret til medarbeideren Mike.

Mikes kompis Jerry (Black) klarer å slette alle videoene med magnetisme, og de har dermed ikke en eneste video å leie ut. For at ikke sjefen skal finne ut hva de har gjort, spiller de inn filmene på nytt - eller «sweede» («svensker») dem, som de kaller det. De hevder nemlig at de sender alle filmene til Sverige for å forbedre dem der.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ikoniske filmer
Her er det duket for nye tolkninger av filmer som «Løvenes konge», «Rush Hour 2», «Robocop» og «Ghostbusters».

Filmene som blir gjenskapt, er ikke valgt ut tilfeldig.

- Det er mer effektivt når filmene er ikoniske, når alle husker dem. De kan ikke være for moderne, for de er ikke på VHS lenger. Det var mye nostalgi rundt filmene som ble valgt, sier regissør Michel Gondry til Cinematical.com.

Fikk ikke lage «Tilbake til fremtiden»
Gondry sier til RottenTomatoes.com at han er glad han fikk lov til å lage «nyversjoner» av filmene. Det vanskeligste var faktisk å få lov til å bruke coverne til de mange filmene.

- Det er det som er beskyttet. Du kan kopiere historien, det er ikke forbudt, du kan tulle med hva som helst fra hvilken film du vil. Men vi måtte se coverne, fordi de refererer til dem, noen ganger lager de en film bare basert på hva de ser på coveret, sier han.

Selv om de fleste regissørene lot ham gjenskape filmene, fikk han ikke lov til å bruke alle filmene han ønsket. Blant annet klarte han ikke å overbevise regissør Robert Zemeckis.

- Zemeckis ville ikke la oss bruke «Tilbake til fremtiden», forteller Gondry til RottenTomatoes.com.

- Gøy å kle seg ut som Robocop
Jack Black forteller i et intervju med Spike.com at han er fan av Gondry.

- Jeg tror hemmeligheten bak all oppmerksomheten filmen får, er Michel Gondry, den geniale regissøren. Han er som filmens Einstein, sier han.

Han avslører at det var mange filmer som var morsomme å gjenskape.

- Jeg likte å lage «Ghostbusters», «Rush Hour», «Driving Miss Daisy». Og å kle seg ut som Robocop, sier han til NewsBlaze.com.

Skadet albuen
Han syntes også det var gøy å lage en lavbudsjettsutgave av «King Kong», siden han selv er med i nyversjonen fra 2005. Men ikke alle filmene var like enkle å gjenskape.

- Vi lagde «Driving Miss Daisy», og det var vanskelig, for jeg hadde aldri sett filmen, for den ser veldig kjedelig ut. Jeg sa til Michel at jeg burde se filmen så jeg visste hva jeg gjorde da jeg lagde den, og han sa nei, sier han til Spike.com.

«Rush Hour 2» var heller ikke bare lett å lage.

- Jeg måtte falle i søppelet. Jeg sa: «Michel, kan vi legge noen puter under søppelet som jeg må falle i?» Og han sa sitt franske «Nei! Det er ikke tid!» Og jeg gjorde det, og selvsagt skadet jeg albuen. Jeg skrubbet opp albuen. Og han sa: «Ikke oppfør deg som en baby», sier Black til Newsblaze.

Tilfeldig land
Melonie Diaz, som er filmens kvinnelige alibi, har to favoritter blant gjenskapningene.

- Jeg elsket å lage «Løvenes konge». Det var veldig morsomt. Og «Robocop», for jeg fikk ha på en skikkelig teit politiuniform, sier hun til Spike.com.

Og hvis du lurer på hvorfor det var akkurat Sverige som ble brukt for å gjenskape filmene, har Gondry en enkel forklaring på det:

- Det var helt tilfeldig, sier han til Cinematical.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!