Gå til sidens hovedinnhold

Villmannen vil til Norge

Lars Monsen - gå og legg deg. Bear Grylls er klar for å innta den norske villmarka.

(SIDE2:) Mount Everest, Sahara, tropisk regnskog og kanadisk villmark er tydeligvis ikke nok for Discoverys villmann Bear Grylls. Da Side2 pratet med eventyreren, avslørte han at han planlegger en tur til våre breddegrader.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Kona mi spør meg alltid om jeg ikke bare kan lage et overlevelsesprogram her hjemme i Storbritannia, og vi har faktisk laget ett fra Skottland og ett fra Irland. Nå i neste sesong planlegger vi en tur til Norge, forteller han uten at han kan avsløre noe mer. Programmet er nemlig ikke helt fastsatt enda.

Eventyrer og overlever
Bear Grylls har skapt et navn for seg selv gjennom seriene «Man vs. Wild» (eller «Bear Grylls: Born Survivor» som den først het da den ble sendt på britisk TV), der han demonstrerer overlevelsesteknikker i noen av verdens mest ugjestmilde klimaer.

Bear Grylls har nettopp blitt ferdig med innspillingen av en ny sesong «Man vs. Wild», og det manglet ikke på risikable hendelser.

Slåss med slanger
- I den nye serien tror jeg noe av det mest skremmende som skjedde var da jeg måtte slåss med og drepe en stor boa constrictor i jungelen i Belize. For et par dager siden falt jeg gjennom isen på en innsjø i Oregon, jeg fikk heteslag på den irakiske grensa i programmet før der og møtte på en svær bjørn i Transylvania. Disse tingene skjer hele tiden, og jeg er skikkelig stolt av programmene.

Smaker pyton
En ting som hører med om du skal overleve i villmarka er evnen til å finne mat på de underligste steder, og det er hvertfall ikke en fordel å være kresen.

- Mesteparten av det man spiser i bushen smaker helt forferdelig. I denne siste sesongen spiste jeg blant annet en svepeskorpion jeg fant i en grotte i Belize. Den var 30 cm lang og en blanding av en skorpion og en tarantelle. Du ser den og lurer på hvordan naturen kan skape noe så jævlig, men så er det mye god energi i dem når du først får fanget dem.

- Den boa constrictoren var enorm. Der var det nok kjøtt til å vare ei uke. I den Dominikanske Republikken våknet jeg opp med en enorm tarantelle i hengekøya, så det ble frokost den dagen. God overlevelsesmat handler om ting som er lett å få tak i, som ikke er farlig og som inneholder mye energi.

Se Bear ta for seg av naturens buffet
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED

Selv om briten tilsynelatende tar lett på livstruende situasjonene, avslører han at han på ingen måte er fryktløs.

- Vet du, jeg er redd for mange ting. Jeg har faktisk ganske alvorlig høydeskrekk. Selv om jeg hopper ut av fly i tide og utide, så er det ganske vanskelig for meg. Jeg brakk ryggen i en fallskjermulykke da jeg var yngre, og jeg kjenner definitivt fortsatt den frykten, sier han.

Under slike ekstreme forhold er det ikke fritt for at 32-åringen noen ganger sliter med å holde humøret oppe.

- Det er definitivt perioder når humøret er på bånn og jeg sliter. For ikke lenge siden satt jeg i jungelen og det hadde høljeregnet i to dager og jeg klarte ikke å tenne et bål, jeg hadde ingenting å spise, jeg hadde gått meg bort og hadde gress stappet inn i genseren og trusa for å holde varmen. Da tenkte jeg «hva i helvete er det du holder på med».

- Jeg tror ikke man er menneskelig hvis man ikke har disse emosjonelle opp- og nedturene. Jeg tror at de ekstreme situasjonene får fram den følelsesmessige berg-og-dal-banen.

Ber til Gud
Bear er selv personlig kristen og innrømmer at troen på Gud er noe som hjelper i vanskelige situasjoner.

- Jeg ber til Gud hvis jeg virkelig sliter. Og så har jeg et laminert bilde av kona og ungene i skoen min, som jeg tar fram når ting blir vanskelig. I hæren lærte vi også at munterhet hjelper i motgang.

Glemmer det som er kjipt
Grylls forteller oss at det ikke er få ganger han angrer bittert på noe han er mitt inni. Heldigvis har han ganske dårlig hukommelse.

- Jeg har en veldig selektiv hukommelse. Når jeg har gått gjennom prøvelser i livet og ser tilbake på dem, så har jeg en tendens til bare å huske de bra bitene, samtidig som jeg glemmer de dårlige.

- Som når jeg tenker tilbake på utvelgelsesprosessen for spesialstyrkene i hæren, så husker jeg alt som rosenrødt og fantastisk, men da det sto på var det årevis med smerte, svette og dårlige ting. Det samme med Everest; det du husker er toppen og de båndene du knytter til de du er sammen med. Du glemmer frykten, elendigheten og kulden.

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

1182

Savner doen
Og det han savner mest når han er ute på tur?

- Definitivt det å kunne gå på en skikkelig do! Og de to guttene mine selvfølgelig.

Discovery Channel sender en sniktitt på den nye sesongen på lillejulaften.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken