(SIDE2:) Regissørene bak filmsuksessen «Max Manus» skal lage film av «Beatles», en av Norges mest kjente romaner, skrevet av Lars Saabye Christensen.

Dette skriver Bergensavisen.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Cappelen Damm AS og forfatteren selv skrev nylig opsjonskontrakt med Storm Rosenberg AS om å lage film av boken, som kom ut i 1984.

«Beatles» har så langt solgt mellom 150.000 og 200.000 eksemplarer i Norge og er oversatt til flere språk.

– Det er ikke skrevet en konkret filmkontrakt, men det er inngått en opsjonsavtale som må fornyes årlig. Jeg har inntrykk av at planene er veldig realistiske, selv om man lett kan bli skremt av tanken på å skulle filmatisere en slik fantastisk roman, sier Tuva Ørbeck Sørheim, sjef for Cappelen Damm Agency, til BA.

Filmprosjektet skal ha fått utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt, og det forventes at et manus vil være klart i august til neste år.

Jackson-eide rettigheter
Musikkrettighetene til filmen må sikres over nyttår, og det kan bli dyrt i og med at boken bugner av Beatles-låter.

Romanens forfatter, Lars Saabye Christensen, har vegret seg mot å selge filmrettighetene til boken fordi det for ham er et poeng at en filmatisering må sikre at filmen er så troverdig som mulig.

«Beatles» er en oppvekstroman fra Skillebekk mellom 1965 og 1972, med fokus på fire Beatles-frelste Oslo-gutter av årgang 1951.

Jørgen Storm Rosenberg, som skal produsere «Beatles»-filmen, har tidligere hatt suksess som produsent av filmer som «Kautokeino-opprøret», «Uno» og «Switch».