Beck
Hovedscenen, Hove

Les også:- Ingen spørsmål om religion

Man kunne ane det allerede da storskjermen fulgte Beck (37) mens han tuslet over plassen til sceneriggen.

Energifattig
Lutrygget og sliten, som en gammel mann, stavret han seg inn bak.

Forhåpningene steg riktignok noe da han entret scenen og åpnet med det storslagne riffet til «Devils Haircut».

Men han er åpenbart syk, slik ryktene skal ha det til, og energien var fraværende fra første tekstlinje.

Glemte teksten
Mangelen på engasjement ble ytterligere tydeliggjort da han glemte ordene på gjennombruddshiten «Loser» som kom som femte låt i settet.

Det forundrede fliret forglemmelsen fremkalte forsterket inntrykket av at Beck i øyeblikket er milevis unna toppformen.

På den storslagne konserten på Øya i 2006 hadde han rigget et dukketeater som skulle forestille hvert enkelt bandmedlem. Dukkene gjenga bevegelsene til bandet under hele konserten mens de ble filmet og vist på storskjerm.

Godlåter
På Hove ble det ekstravagante showet vikariert av noen simple ballonger som ikke gjorde annet enn å stave navnet hans riktig.

Og når Beck virker helt ute av stand til å gjøre noe selv for å sprite opp stemningen, blir det som å bivåne et band spille gjennom låtene sine på øvingslokalet.

Det eneste som redder den pregede mannen er låtmaterialet, og særlig spor som «Lost cause» og «Paper Tiger» fra usigelig vakre «Sea Change» gjorde inntrykk.

Turnéstart
Men det er også låter han kunne stått med ryggen til og spilt og likevel berørt sitt publikum. Man lukker jo øynene uansett.

Hovekonserten var Becks offisielle turnéstart i Europa i forbindelse med albumslippet «Moderen Guilt» som slippes 7. juli.

Og forhåpentligvis blir det skjerpings framover, for her er det mye som må rettes på skal han klare å dra med seg fansen videre i karrieren.

Side2s underholdningsquiz: Vinn en iPod Nano i dag!