Gå til sidens hovedinnhold

Bedre fra Tandberg

Men selskapet leverer ikke i henhold til forventningene.

Videokonferanseselskapet Tandberg leverer bedre tall sammenlignet med i fjor, men analytikerne hadde ventet mer.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I første kvartal fikk Tandberg et resultat før skatt på 39,4 millioner dollar. Det er en bedring fra 34,7 millioner dollar i første kvartal 2008. Driftsresultatet ble på 40,8 millioner dollar mot 37,4 millioner dollar i samme periode året før.

I løpet av kvartalet solgte Tandberg 16.610 endepunktenheter og det er en økning fra 15.077 enheter i første kvartal 2008. Driftsinntektene økte til 193,3 millioner dollar fra 178,1 millioner dollar.

Driftsmarginen lå på til 21,1 prosent i første kvartal mot 21 prosent i tilsvarende kvartal i fjor.

Kontantstrømmen fra driften økte med 52 prosent til 36 millioner dollar.

Analytikerne hadde forventet at resultat før skatt ville bli på 43 millioner dollar og at driftsinntektene ville ligge på 200,4 millioner dollar. Selskapet klarte heller ikke innfri forventningene på 41,9 millioner dollar når det gjelder driftsresultatet. Estimatene er hentet inn av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

- Kvartalsresultatet var blandet. Videosektoren ser effektene av begrenset driftsinvesteringer og forlengede salgssykluser på tvers av verden. Samtidig har Tandbergs fleksible forretningsmodell og operasjonell integritet gjort det mulig med resultater av høy kvalitet og sterk kontantstrøm, kommenterer konsernsjef Fredrik Halvorsen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken