Gå til sidens hovedinnhold

Bedre trening med tempolåter

Så er det vitenskapelig bevist: De som trener etter kjappe låter får mer ut av svettingen og brenner flere kalorier.

Forskere ved Wisconsin-La Crosse-universitetet har funnet bevis for at du får mer ut av treningen på trimsykkelen hvis du tråkker til kjappe låter.

- Folk jobber fem til 15 prosent hardere når de lytter til musikk med raskt tempo, sier leder for undersøkelsen, professor John Porcari til nettstedet centredaily.com.

Forsøkspersonene som hørte på tempomusikk tråkket raskere, produserte mer kraft i hvert tråkk og hadde raskere hjerteslag enn de som lyttet til rolige sanger.

Flere kalorier
Og jobber du hardere, brenner du også flere kalorier.

Resultatene kan synes innlysende, men sannheten er ikke alltid slik i treningsstudioene. I et lokale med ulike treningstyper, vil noen ønske seg hardrock, mens andre, for eksempel hjertepasienter, foretrekker roligere musikk.

- Det beste er om folk får velge musikken de skal lytte til selv, mener professor Porcari.

Bølgeskvulp
20 frivillige studenter deltok i testen og fikk selv plukke ut 13 sanger med varierende tempo som de skulle lytte til på MP3-spillere. Innimellom låtene ble det mikset inn lyden av bølger som slår mot land.

I løpet av den timen studentene tråkket på syklene, varierte hjerterytmen deres fra 133 slag i minuttet når ikke hadde «musikk tel arbe’», til 140 slag i minuttet når de hørte på rolig musikk og 146 slag i minuttet når tempomusikken slo inn. Tilsvarende økte kraften de tråkket med fra 111 watt uten tempomusikk til 121 watt ved rolig musikk, 127 watt ved middels hurtige sanger og 130 watt når det skikkelig svingte i høretelefonene.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året