Gå til sidens hovedinnhold

Bedrøvelig Briskeby

Er det ikke litt underlig at Norges kanskje mest populære popband fullstendig mangler sjel?

Briskeby

Tonight, Captain?

Mercury/Universal

VG kan kaste femmere så mye de vil. Dette er uansett trasig lytting, ferdig med den saken. En grå mus som sitter på en stein. En pute av lyd uten mål, mening eller hensikt.

Det er i grunnen ganske så selsomt: Tre menn som forlengst har passert sitt livs vår får med seg en ganske gjennomsnittlig ung vokalist, de gir ut en enda mer gjennomsnittlig popplate og vips så selger den ubegripelige 112.000 eksemplarer.

Vel, jeg vil jo tippe at det også befinner seg nærmere 112 000 personer som kanskje føler seg en smule lurt der ute, men man vet jo aldri. Det er som de sier i Barne-TV: Folk er rare!

Så hei til dere, folkens: Vil dere ha en ny ”Jeans For Onassis”, bare enda litt blassere, enda litt mer steril, enda litt kjøligere og enda litt kjedeligere, ja da er det bare å forsyne seg grovt med ”Tonight, Captain?”.

Briskeby svever fortsatt rundt i kjølvannet av Blondie, Garbage og Cardigans, og fremstår her så hverdagslige og høstgrå at de i hvert fall kler måneden de har valgt å bli sluppet ut i.

Og hvis man nå tar Briskebys åpenbare inspirasjonskilder i øst, The Cardigans, og sammenligner deres sisteplata ”Long Gone Before Daylight” med ”Tonight, Captain?”, ja da hører man tydelig forskjellen på et band med sjel og et uten.

Jeg vet hva jeg foretrekker. Gjør dere?

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis