Gå til sidens hovedinnhold

Den store kjærligheten er tilbake

- Dagbøkene mine endte opp i denne filmen, sier Julie Delpy.

BERLIN (SIDE2:) «Before Midnight» er tredje film i trilogien «Before Sunrise» og «Before Sunset». Filmene, som er sterkt dialogpreget, skapte en ny standard for hvor mye prat det faktisk kan være i en film og er blitt elsket av både menn og kvinner over hele kloden for deres ærlige syn på kjærlighet og forhold og det å holde sammen.

I første film møttes Julie Delpy og Ethan Hawke på et tog til Wien, i andre film besøker han henne igjen en tid senere i Paris. Og nå i «Before Midnight» har det gått syv år, de har fått tvillinger og er på ferie i Hellas.

Stadig mer å fortelle
- Vi skapte disse rollefigurene for 18 år siden og hvert sjette år føler vi at de fremdeles er der, og at de kanskje kan fortelle noe om hvor vi er nå, sier regissør Richard Linklater under filmfestivalen i Berlin.

- Jeg tror vi alltid føler å gi publikum en følelse av de er med i forholdet her og nå, men samtidig har rollefigurene og vi opplevd mye i løpet av de 18 årene, sier Julie Delpy.

Delpy har på mange måter gått videre med suksessoppskriften med «snakkefilm», og skapt sin egen regissørkarriere ut av det. At hun og Ethan Hawke kjenner hverandre godt, skinner godt igjennom da de stilte til pressekonferanse under filmfestivalen.

- Det jeg egentlig vil gjøre, er å pushe Jesse og Celine i en ny erotisk, pornografisk film, men Julie vil ikke, hevdet Ethan Hawke humoristisk.

- Nei, det vil jeg ikke, men kanskje når jeg er 80, svarer Delpy kjapt tilbake.

Begge skuespillerne er med på å skrive dialogen i filmen og hver film har tatt omtrent to år å skrive.

- Vi diskuterer frem dialogen, vi har den luksusen at vi har tid til å snakke gjennom og diskutere ideene, sier Linklater.

- Men jeg vinner alltid! Sier Delpy.

Blitt voksen
- Da jeg møtte Julie var jeg bare veldig ung og hun var utrolig moden. Jeg har hengt etter henne hele tiden, men nå tror jeg at jeg har gått forbi henne, ler Ethan Hawke.

Ethan Hawke sier at han ser at det er mye kontinuitet, ikke bare i rollefiguren hans, men også i arbeidet hans.

- Det var den første filmen jeg faktisk ble bedt om å fremføre dialog av en viss art. Å jobbe med Richard er at dette er en øvelse i realisme. Det er klart at dette ikke er Julie og Ethan, men det er aspekter ved mitt liv som er med, og aspekter som ikke er med.

Bimbokjæreste
Skuespillerne innrømmer at de ofte får spørsmålet om det er seg selv de spiller. Men Delpy sier at alt er skrevet, selv krangelen.

- Jeg skulle ønske at jeg kunne krangle slik Celine gjør i filmen, men dessverre, sier hun. Men dagbøkene hennes fra hun var 18 år gammel endte opp i filmen.

-Jeg kan ikke tro at Ethan Hawke ønsker seg en blond bimbokjæreste, sier en journalist.

- Ha ha, da kjenner du meg ikke godt, flirer Hawke.

Kommentarer til denne saken