Gå til sidens hovedinnhold

Behold kontakten med venner

Skoleåret er slutt. For mange betyr det at en helt ny hverdag venter til høsten, og man kan ikke lenger møte de samme vennene hver dag. Hvordan skal man da beholde kontakten?

Når du er ferdig med ungdomsskolen, videregående, folkehøyskole eller kanskje skal flytte, vil du ikke treffe klassekameratene dine daglig lenger. Selv om det virker utenkelig nå, vil dere trolig gli fra hverandre dersom dere ikke selv jobber med å holde kontakten. Det vil dukke opp nye venner, og det er kanskje mer spennende å være sammen med dem enn med de gamle vennene dine.

Fast møtedag
I begynnelsen kan dere ha et fast treff en gang i uka, og så gå over til en gang i måneden etter hvert. Husk at når dere ikke går på samme skole har dere ikke lenger de samme tingene å snakke om, som å irritere seg over lærere, diskutere skolekantina eller hva dere skal gjøre i kveld. I denne perioden finner mange ut at de ikke er så like som de trodde. Du skjønner plutselig at det dere har hatt til felles stort sett har vært ting som skjedde i forbindelse med skolen, og dere har nå lite å snakke om. Hvis du likevel ikke vil gi opp vennskapet kan dere for eksempel begynne på en fritidsaktivitet sammen, og dermed beholde den kontakten dere hadde før. Begynn i treningsstudio, på et hobbykurs eller noe annet morsomt. Når dere opplever noe sammen vil dere også ha mer å prate om.

Nye venner
Introduser de nye vennene dine for de gamle. Kanskje har de masse til felles, så dere kan bli en stor gjeng sammen? Da vil du både ha mulighet til å prate om ditt nye liv med de nye vennene dine, og mimre med de gamle vennene. Husk at man er seg selv lik, og ofte blir kjent med folk som er ligner en selv. Dermed blir også vennene like.

Lunsj
Dersom du har en travel hverdag, kan du møte vennene dine til en lunsj eller et kort kaféopphold. Da får du møtt dem og hørt siste nytt, men har likevel tid til alt annet du må gjøre. Det er tross alt bedre å møte vennene dine en kort stund enn å aldri møte dem i det hele tatt.

Internett
Gjennom e-post kan du ha kontakt med vennene dine så ofte du vil. Har du ikke noe å fortelle en dag, kan du bare vente noen dager før du svarer. Du kan arrangere et fellesmail-system, der alle mottar de samme mailene. Chatting er ikke kun forbeholdt de som leter etter kjæreste, og kan være et godt alternativ til mail og telefoner. Dette er en spesielt nyttig hvis du flytter vekk fra hjemstedet.

Mistet kontakt
Hvis du allerede har mistet kontakt med gamle kjente, kan du kanksje finne dem igjen her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien