Gå til sidens hovedinnhold

Beholder storkontrakt

Datametrix skal levere nytt stamnett til SpareBank 1-alliansen.

SpareBank 1-alliansen har valgt Datametrix som leverandør når konsernet nå skal investere i et helt nytt stamnett. Det nye nettet er så robust og stabilt at selskapet er sikret en lang rekke betydelige gevinster av dette i årene fremover. For Datametrix har avtalen en økonomisk verdi på 23 millioner kroner, melder selskapene i dag.

Avtalen ble nylig signert og betyr for Datametrix at de beholder en av sine største kunder i kundeporteføljen. Signalverdien er enorm, mener adm. direktør Svein Lerkerød:

- SpareBank 1-alliansen har vært blant våre største kunder de siste årene. At vi igjen velges ut som leverandør, særlig til et så stort prosjekt som dette, er et betydelig kvalitetsstempel for vår kompetanse og evne til å levere markedets beste kommunikasjonsløsninger. Vi har et svært omfattende og spennende prosjekt foran oss som vi gleder oss til å lede trygt i havn.

Konserndirektør for IT, innkjøp og e-handel i SpareBank 1 Gruppen, Eivind Gjemdal, har stor tillit til at Datametrix vil besørge en leveranse som vil gi alliansen et syvmilssteg inn i fremtiden hva angår elektronisk kommunikasjon.

- Datametrix har en stab av kompetente og sertifiserte medarbeidere som står på for oss. Vi har hatt nettleveranser fra Datametrix i en årrekke som vi i det store bildet er godt fornøyde med, forteller han.

Ny sentral informasjonsmotorvei
Leveransen handler om SpareBank 1-alliansens stamnett. Datametrix har noen svært hektiske måneder foran seg. Nettet skal være i bruk allerede i september. Det nye stamnettet blir svært robust og skalerbart og gir SpareBank 1-alliansens en helt ny og sentral informasjonsmotorvei mellom alle alliansens banker. Datametrix skal levere linjer, nettverkselektronikk, konsulenttjenester, prosjektledelse og drift i de neste tre årene. Selskapet er Europas mest sertifiserte Cisco-leverandør og alt teknisk utstyr vil også i denne leveransen bære Cisco-logo,står det i meldingen.

- Prosjektet er svært omfattende og handler konkret om design, linjer, service, drift og vedlikehold av et nettverk som skal ha markedets tøffeste oppetid på 100 prosent og med redundans i alle retninger, forteller Lerkerød.

Video, IP og samhandlingsløsninger
Med nytt stamnett kan SpareBank 1-alliansen ta i bruk alle muligheter innen video og IP-telefoni og alle andre krevende samhandlingsløsninger uten tanke for kapasitet, stabilitet eller oppetid.

- Vi hadde et klart behov for økt kapasitet og robusthet i nettverket, vi var nødt til å bytte ut utrangert utstyr og vil også gjøre endringer i nettverkstopologien og arkitekturen for å gjøre fremtidige endringer enklere. Vi forenkler en enorm mengde prosesser ved å ta i bruk nye, logiske nett og ikke minst har vi store forventninger til en enda høyere oppetid og bedre redundans, sier Gjemdal.

Det er også andre leverandører involvert i prosjektet. Telenor er nettleverandør, med Hafslund og NextGenTel som backup på enkelte lokasjoner, avslutter meldingen.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken