Gå til sidens hovedinnhold

Beholder styremakt i VimpelCom

Telenor har foreløpig holdt på sin styrepresentasjon i russiske VimpelCom.

Det er klart etter at den ordinære generalforsamlingen i Russlands nest største mobilselskap i dag gjenvalgte hele styret i selskapet. Telenor har siden oppstarten av Vimpel Communications hat tre styremedlemmer i selskapet, og alle disse fortsetter etter dagens generalforsamling tross usikkerheten rundt Telenors eierskap i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Det ser i hvert fall ut til at Telenors aksjer i VimpelCom var representert på generalforsamling, da det ifølge en pressemelding var representert totalt 80,99 prosent av de utestående aksjene på generalforsamlingen. Telenor eier 29 prosent av aksjene i VimpelCom.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Tidligere i dag ble behandlingen av Telenors anke over den erstatningsdommen fra Sibir nok en gang utsatt, denne gangen til utpå høsten.

Telenors aksjer er foreløpig ikke tvangssolgt av russiske namsmyndigheter, men for øyeblikket foreligger det ingen rettslige beskrankninger for at aksjene kan bli solgt. De er tatt i arrest i forbindelse med dommen i Sibir, hvor Telenor er dømt til å betale en miniaksjonær i VimpelCom en erstatning på voldsomme 1,7 milliarder dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken