Den kinesiske beileren Beijing Automotive Industries til Saab betalte 1,4 milliarder svenske kroner da de kjøpte teknisk produksjonsutstyr fra den svenske bilfabrikken.

Det skriver den papirutgaven til den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Pengene skal allerede ha blitt overført på Saabs konto på fredag, og i løpet av helgen kom lekkasjene om at den kinesiske bilprodusenten kjøper verktøy og produksjonskompetanse fra Saab.

Kan gi ytterligere samarbeid
Beijing Automotive Industries har kjøpt produksjonsutstyr slik at de kan produsere Saabs bilmodeller 9-5 og 9-3.

Ifølge Dagens Industri skal pengene være nok til å holde Saab flytende i tre måneder, og dermed kan det svenske bilprodusenten holde det gående ut første kvartal.

Saab-eier General Motors har gitt Saab ut året med å finne en kjøper, men nå spekuleres det i at Saab kan få en noe lenger frist.

Beijing Automotive Industries kaller avtalen med Saab en viktig milepæl som kan føre til at det vil vurdere ytterligere samarbeid.

Bilsalget stupte
Nye tall bekrefter at det er alvorlig for de «svenske bilmerkene». I november ble det solgt 1.495 Saaber og det tilsvarer en nedgang i bilsalget på 57,2 prosent sammenlignet med november i fjor. Det skriver nyhetsbyrået TT og viser til statistikk fra salget i Europa fra bransjeorganet Acea.

For Volvo ble det solgt 14.569 biler i november og det er en oppgang på 23 prosent sammenlignet med november i fjor. Det er likevel svakere enn veksten for bransjen generelt.

Totalsalget av biler i Europa steg med 26,6 prosent til 1,18 millioner.