Gå til sidens hovedinnhold

Vampyren du bør se

Endelig en TV-serie om vampyrer, varulver og spøkelser som både er vittig og intelligent.

Being Human
NRK 3
Torsdager 22.30, premiere 7. januar

«Being Human» er blitt en av BBCs største ungdomssuksesser da den startet i 2008. I en tid da vampyrer og varulver synes å være det hotteste man kan lage for unge, har britene faktisk også kommet opp med en serie som både er spennende, vittig og annerledes. Kanskje fordi den er ganske jordnær.

Som en ny «effekt» har skaper Toby Whithouse kastet inn et spøkelse. Det er faktisk slik det hele begynner. Varulven George (Russell Tovey) og vampyren Mitchell (Aidan Turner) flytter inn sammen etter å ha tatt valget å leve et så menneskelig liv som mulig. Men i huset bor allerede Annie (Lenora Crichlow), avtrykket av kvinnen som delte leiligheten med sin forlovede, men som døde da hun falt ned trappen.

Mitchell forsøker å holde sin blodtørst i sjakk, George er livredd for at han skal ta livet av noen når han blir en varulv og stakkars Annie vil egentlig bare at folk skal se henne, bokstavelig talt.

Deres livstil er imidlertid ikke godtatt av verken vampyrverdenen eller varulvene og førstnevnte mener for øvrig at tiden er kommet for å nærme seg menneskene enda mer enn vanlig, med tennene ute.

I motsetning til «Vampire Diaries» som kollega Linn Sollid Madsen mener er litt for full av emo-sutring og ulende kjærlighetslengsel, så er «Being Human» refleksjoner vittigere, mer dagligdagse og mindre hjerte og smerte. En god del av dette kan nok tilskrives at den er britisk.

Samtidig så følger den opp mytologien. Aidan Turner som Mitchell er en meget kjekk vampyr, mens George ikke trenger dette til sin varulvham. Både Aidan Turner, men kanskje spesielt Russell Tovey som George er drivende dyktige til å kombinere både humor og drama. Sistnevnte definitvt den som gjør mest ut av rollen som den velmenende George.

Annie har heller ikke mistet sitt livlige vesen tross for at hun faktisk er død og sammen utgjør de tre en trio vi gjerne følger denne våren. Sesong 2 er på vei i Storbritannia og godt er det, for skal du følge noen vampyrer, spøkelser og varulver denne sesongen, er dette serien for deg.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken