Gå til sidens hovedinnhold

Årets hotteste storbyer

Disse byene bør du vurdere når du skal på reise i 2011.

Beirut

Flere kriger med naboen i sør, og blodige feider internt, ser ikke ut til å ha gjort Beirut mindre interessant for landene rundt. «Midtøstens Paris» er fremdeles et liberalt pustehull for mer pragmatiske muslimer, med klubber, kafeer og butikker som minner mer om Paris og London enn Teheran og Damaskus.

Beiruts takklubber er en spesialitet: Her kan du danse under stjernene, og nyte lokalt øl mens musikken dundrer ut i natten. Byen er kanskje ikke like het som på 1950-tallet, da Brigitte Bardot og Marlon Brando var faste gjester, men gjenoppbyggingen går raskt, og turiststrømmen har tiltatt. Og skulle det for en stakket stund bli trøblete, flytter gjerne nattklubbene seg opp i fjellsiden, for så å komme tilbake når ting har roet seg.

Turistinformasjon

Følg Reiser & ferie på FACEBOOK

Buenos Aires

Selvsagt er Argentinas hovedstad mer enn tango og tykke biffer, men det bør likevel havne høyt på sjekklisten for den som vier byen et besøk. Tango er nemlig en integrert del av byens puls, det er dens fødested rett og slett, og bedre (og billigere) steiker skal du lete lenge etter.

Det er i Buenos Aires’ ulike bairros det meste skjer, som Palermo, eller havneområdet La Boca. Begge er muligens typiske turistområder, men har tilstrekkelig med genuin sjarm for selv den mest kresne. Det mest fascinerende trekket med den multikulturelle byen er dog miksen av stilarter, om det er kunst, kultur, arkitektur eller cuisine. Nettopp derfor føles dette som en by du aldri blir ferdig med, og som du alltid ønsker deg tilbake til.

Turistinformasjon

Albatros reiser

Få med deg flere reisetrender i 2011 fra Reiser & ferie her:

Praha

I motsetning til de fleste av de mellomeuropeiske storbyene unngikk Praha å bli rasert under Andre verdenskrig. Mye er med andre ord ved det gamle, ja nesten enda mer så nå enn tidligere, for etter Sovjetunionens sammenbrudd har indre by blitt omfattende restaurert.

Gamlebyen slutter aldri å fascinere, ei heller Karlsbroen eller de mange kjellerpubene mange trekker ned i når kveldsmørket faller. Praha er fremdeles en relativt billig by å oppholde seg i, og har severdigheter nok til å holde oppmerksomheten oppe lenge.

Turistinformasjon

Last ned Reiser & feries gratis guide til PRAHA

Chicago

Midtvesthovedstaden fikk en liten renessanse da bysbarnet Barack Obama ble innsatt som president, men så ble det stille. Dette er imidlertid byen for den som vil oppleve en amerikansk storby, men med litt lavere skuldre enn i New York. Den er i stor grad preget av bondelandet rundt. Her finner du både det klassisk urbane med skyskrapere og et heftig uteliv, men det er kort vei til mer landlige omgivelser. Old Town med Lincoln Park oppleves som en småby i storbyen, med små hyggelige kafeer, restauranter og utendørs bondemarkeder.

En interessant måte å oppleve Chicago på er å ta en sightseeingtur på elva, eller enda bedre: Lei deg en kajakk, og padle rundt på egen hånd. En opplevelse du aldri vil glemme.

SAS

Last ned Reiser & feries gratis guide til CHICAGO

Ho Chi Minh City (Saigon)

Offisielt har den fått nytt navn, men de aller fleste kaller den bare Saigon. En av de hurtigst voksende byene i Asia er som en levende organisme, som besøkende raskt blir revet med av, om det er på de travle markedene, den tilsynelatende ugjennomtrengelige trafikken, eller spøkelsene fra fortiden.

Lenge var Saigon en liten havneby i Kambodsja, inntil området der den ligger ble absorbert av Vietnam og etablert som base for Nguyen-dynastiet. På midten av 1800-tallet ble byen hovedstaden i fransk Indokina, inntil de overlot styret til republikken Vietnam, som i 1975 falt i hendene på det kommunistiske Nord-Vietnam.

Historiens gang er tydelig å se i byens gjøren og laden, og preger alt fra arkitektur, kultur og ikke minst maten. En by for den eventyrlystne, og historiebevisste.

Turistinformasjon

Wikstrøms Reiser

Les om mat og drikke hos Reiser & ferie:

Sydney

Australias største by handler om mer enn skyskraperarkitektur, strandmoro og eksibisjonisme. Den multikulturelle byen oser av kreativitet og kultur, og mye galskap.
For eksempel, hva med en klatretur opp langs den gedigne stålbroen Harbour Bridge midt i byen? Ikke bare får du hjertepumpa i gang, men klarer du å nyte utsikten er den – etter sigende – helt fantastisk.

Bondi–stranden, Darling Harbour og Newtown er andre attraksjoner som gjør Sydney til en av våre absolutte favoritter.

Turistinformasjon

Last ned Reiser & feries gratis guide til SYDNEY

Tokyo

De fleste førstegangsbesøkende vil føle seg ganske «lost» i Tokyo. Inkonsekvent skilting, kombinert med enorme menneskemengder, gjør et besøk der til en prøvelse. Derfor bør du legge inne gode marginer, i hvert fall i starten.

Etter hvert synker byen inn i deg, og du kan ta alt det rare innover deg. Tokyo er gedigen, så du bør begrense deg til et par distrikter. Prøv for eksempel Yanesen-området, der distriktene Yanaka, Nezu og Sendagi øst i byen er slått sammen. Hit søker ikke minst den yngre garde som ønsker en litt roligere puls.

Kilroy-guide

Last ned Reiser & feries gratis guide til TOKYO

Havanna

Mer enn 20 prosent av Cubas befolkning bor i eller rundt øyas hovedstad. Havanna, som utgjør mindre enn én prosent av øygruppens landareal. De fleste som kommer hit oppholder seg i gamlebyen, der store deler er beskyttet av UNESCO.

Byens innbyggere er kjent for sitt lyse sinn og hang til sang og dans. Dette er ikke bare en klisjé, men en realitet som gjennomsyrer det meste. Mye er i forfall etter mer enn 50 år med vanstyre, men her er også mye håp og fremtidstro som gjør et besøk til en ganske annerledes og spennende opplevelse.

Turistinformasjon

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Kommentarer til denne saken