Gå til sidens hovedinnhold

Bekmørk sommermorgen på børs

Høyere oljepris hjelper ikke. USA sender Oslo Børs rett ned.

Med dårlig vær og fall på børsen drømmer nok mange investorer om sydligere breddegrader.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs begynner dagen ned 0,64 prosent til 509,49 poeng.

Kraftig ned i USA
Børsen trekkes ned av et betydelig fall på USA-børsene tirsdag. Indeksene var ned mellom 1,1 og 1,4 prosent. Resultatvarsel, problemer i boligmarkedet og høy oljepris ble for mye for amerikanerne.

Resultatsesongen fortsetter å gjøre sitt inntog, VMetro og Profdoc kommet med tall

Profdoc melder om fortsatt sterk vekst i omsetningen, men det har gått utover marginene, noe som gir mindre igjen på bunnlinjen enn før. Aksjen er foreløpig ikke omsatt.

I VMetro begynner kostnadsbesparelsesprogrammet å komme på plass, og de meldte om økt etterspørsel, og en hyggelig økning av resultatet. Aksjen er opp 1,19 prosent til 17 kroner.

Kruttsterk oljepris
Oljeprisen er enormt sterk. Tirsdag kveld skjedde det et rally i prisen på spekulasjoner om bensintilgangen i USA. Etter at BP måtte stenge tre oljeenheter ved sitt raffineri i Whiting, Indiana, begynte spekulasjonene om at det ikke vil bli produsert nok bensin i forbindelse med kjøresesongen å florere. Oljen holder seg godt, ned 0,14 prosent til formidable 76,29 dollar fatet.

Dette er tydeligvis ikke nok for våre børslokomotiv. Statoil faller 0,4 prosent til 185,75 kroner, og Norsk Hydro 0,43 prosent til 233,5 kroner.

Kruttsterk krone
I tillegg til fallet i på Wall Street kan valutakurser være med å forklare dette. Kronen begynner å stå farlig sterkt mot dollaren, én dollar koster nå under 5,8 kroner.

Toppledelsen i Grieg Seafood har vært i markedet å kjøpt aksjer. Tilsammen har fire av de øverste lederne i Grieg Seafood kjøpt 45.000 aksjer i konsernet over børs tirsdag, til 22,30 kroner aksjen. Grieg stiger 0,9 prosent til 22,5 kroner.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen