Gå til sidens hovedinnhold

- Føler meg ikke spesielt morsom

- Jeg ler ikke av meg selv, men faren min er hysterisk, sier Ben Stiller til Side2.

BERLIN (SIDE2:) En av Hollywoods mest suksessrike menn sitter overfor Side2 på Hotel de Rome i Berlin. Han imøtekommende, brun og vekledd i hvit skjorte og moteriktige briller med kraftig innfatning. Han ser diskret kostbar ut. Så har hans filmer også spilt inn over 2,1 milliarder dollar på verdensbasis.

Overveid
Stiller er en rolig kar, veloverveid i det han sier. Og en av verdens mest populære komedieskuespillere. Siden han også skriver og produserer, og sist regisserer, selv er han vant til å lede an.

Kanskje derfor han hoppet på sjansen til å spille verdens minst morsomme mann i «Greenberg».

Borte er de høye brølene og de frenetiske armbevegelsene. I Noah Baumbachs nye film «Greenberg» er det som Stiller imploderer istedenfor å eksplodere, en stakkarslig, bitter figur som synes verden rundt ham er dens skyld og ikke hans.

- Til mer jeg leste manus, til mer så jeg meg selv, humrer Stiller til Side2.

- Uspiselig
«Greenberg» handler om broren til en suksessrik familiemann som etter et sammenbrudd kommer til Los Angeles for å passe brorens hus. Der treffer han familiens personlige assistent i Florence (Greta Greswig). At ingen av dem har klart å komme seg dit de ville i livet, gnager dem begge. Og spesielt Greenberg som er blitt en ganske uspiselig fyr.

Ja, han er uspiselig, men han prøver jo, på sitt vis, mener Stiller,

- Dette er en veldig annerledes rolle for meg, og jeg liker godt den roen regissøren har. Det at han bare tillater rollefigurene å eksistere på lerretet. Jeg tror vi alle har dager der vi bare håper vi kommer oss gjennom dem, sier Stiller.

Andre storheter Side2 har møtt i Berlin:
Martin Scorsese: - Levde med skrekken på kroppen
Leonardo DiCaprio: - Jeg liker å være i høyspenn
Stellan Skarsgård: Skarsgård om sexscenene

Ben Stiller liker ikke å kategorisere humor. Og han sier han definitivt ikke ler av seg selv, men han synes det er riktig fint at andre synes det han skaper er morsomt.

Artikkelen fortsetter under «Greenberg»-traileren

HTML EMBED

Gode gener
- Jeg ler godt av Will Ferrell. Alltid. Og faren min er hysterisk, sier han.

Ben Stiller er sønn av komikeren Jerry Stiller og hans skuespillerkone Anne Meara. Han sier han aldri går etter humoren når han velger prosjekter, noe som regidebuten ”Reality Bites” i sin tid vitner om. Den er kalt den store filmen om Generation X og ligger langt fra «Natt på museet» og «Tropic Thunder» der Robert Downey jr. fikk en Oscar-nominasjon for beste birolle.

- Mine prosjekter må være personlige på et eller annet vis. Greenberg traff meg som rollefigur, men også filmen «Tropic Thunder» betydde veldig mye for meg fordi den tok hele ni år før den kom på beina.

Kommentarer til denne saken