(SIDE2:) Benedict Cumberbatch (36) har gått fra å være en av Storbritannias hotteste teaterskuespillere til å bli en av de mer kjente TV- og filmstjernene det siste to årene.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Årsaken er TV-serien «Sherlock», og fra i dag kan du se ham som intelligent skurk i «Star Trek Into Darkness». Men Cumberbatch har en rekke TV-serier på CVen, deriblant den populære «To the Ends of the World». Denne ble spilt inn i Sør-Afrika, og det var her Cumberbatch ble kidnappet sammen med to kolleger.

Våknet opp og grein
Da de var på vei tilbake til hotellet fra innspillingen, punkterte de i nattemørket. Da de skulle skifte dekk, dukket seks bevæpnede menn opp. De trakk med seg de tre inn i en bil og kjørte dem ut i bushen. Der stoppet de og beordret alle tre ned på knærne med hendene bak hodet.

- Vi fikk en pute over oss som skulle dempe lyden av skudd, sier Benedict Cumberbatch til The Sun. Men mennene fikk tatt det de kom for, og etter en stund forlot Cumberbatch og de andre bakbundet. Etter tre timer kom de seg løs og fikk søkt seg frem etter hjelp.

- Den neste morgenen da jeg våknet med solen på ansiktet, begynte jeg å grine, sier Cumberbatch.

Det er imidlertid ikke eneste gangen Cumberbatch opplevde å være i fare. Da han på universitetet var engelsklærer i Nepal i ett år, gikk han og noen venner seg bort i fjellene. Etter to dager ble de funnet.

- Vi hadde høydesyke og dysenteri, sier han om opplevelsen.