Gå til sidens hovedinnhold

Benekter Linux-betaling til SCO

IT-selskapet SCO hevder den amerikanske IT-giganten Computer Associates er blant selskapene som har betalt avgiften for bruk av Linux som SCO krever. Computer Associates benekter å ha betalt seg fri fra søksmål.

SCO hevder de eier rettighetene til den sentrale kildekoden som brukes i operativsystemet Linux, og vil ha betalt for andre bedrifters bruk av programvaren.

SCO har gått til søksmål mot bedrifter som ikke betaler, og fortalte onsdag at fire selskaper allerede hadde betalt avgiften SCO krever. Blant dem skulle den amerikanske bedriften Computer Associates (CA) være.

CA benekter nå på det sterkeste at de har gått med på å betale noe til SCO.

- Å få det til å se ut som om vi støtter SCOs prosjekt blir for galt, sier Sam Greenblatt fra CA til IDG.

Greenblatt og CA reagerer sterkt på det de mener er krenkelser og trusler mot kunder og PC-brukere generelt, skriver Politiken.

Slik kritikk har også kommet frem tidligere mot SCOs metoder. SCO har tidligere sendt pengekrav til en rekke Linux-brukere, medfølgende trusler om rettssak dersom de ikke betalte.

Fordi SCOs rettigheter til programvaren ennå ikke er bekreftet av rettsapparatet, har kritikere beskrevet SCOs fremgangsmåte som gangstermetoder.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter