Gå til sidens hovedinnhold

Bengt Sæternes klar for Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Samme kveld som Vålerenga presenterte Kristofer Hæstad, kom også en for mange overraskelse til klubben. Spissen Bengt Sæternes (33) er hentet fra OB i Danmark, og er klar for tre år i VIF-trøya.

Sæternes har gjennom karrieren vist seg som en av de mest målfarlige spillerne i Tippeligaen, og scorer i snitt annenhver kamp. I sommer gikk han fra seriemester Brann til OB i Danmark, men ønsket seg nå tilbake til Norge.

- Bengt er en spiller som de siste ni-ti årene er sett på som en veldig målfarlig spiss. Han var fram til i sommer en stor suksess i Brann, og Martin kjenner han godt derfra. Martin er klar på at Bengt er en spiller som kan prestere hos oss, sier Aalbu.

- Det siste halve året i OB har ikke blitt som ønsket for Bengt, og han har ønsket seg tilbake til Norge.

- Det må satses
Sæternes har tidligere vært i søkelyset til Vålerenga, og er nå glad for å kunne binde seg til klubben de neste årene.

- At jeg skulle forlate OB allerede nå var ikke helt etter planen, men det var omstendighetene mine der nede som ble sånn. Jeg hadde noen småproblemer med kroppen og en behandlingsform som ikke passet meg helt, forklarer han.

- Nå fikk jeg muligheten til å komme til Vålerenga, jeg vet det er et bra medisinsk apparat her, og det tok jeg hensyn til når jeg nå skiftet klubb. Jeg sa til OB at det var Vålerenga eller ingenting.

Han beroliger også med at det ikke skal være noen problemer med kroppen som skal prestere og score mål for Vålerenga de neste sesongene.

- Nå er jeg trenbar, og jeg skal være veldig klar til dyst 30.mars, det er ikke noe problem, sier han.

Også forover på banen blir konkurransen hard i Vålerenga nå, uten at det bekymrer Sæternes nevneverdig.

- Jeg er av den oppfatningen av at man enten må satse skikkelig eller la være, selvfølgelig under kontrollerte former. Jeg har kommet hit for å bidra til at Vålerenga skal vinne noe. Jeg er stolt av hva jeg gjorde i Brann (seriegull, sølv og bronse samt cupgull, journ. anm.), og har lyst å gjenta det her.

- Det er selvfølgelig vanskelig å si i begynnelsen av januar hvor det ender, men alle som er her nå får en tro på at det er noe på gang som kan bli veldig bra, og har vi litt tålmodighet nå, tror jeg vi kan lykkes bra, avslutter Sæternes.

Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen