Gå til sidens hovedinnhold

Bensinkrig på 10-tallet

For første gang siden desember i fjor så en i går 10-tallet på bensinpumpene. Men klokken 13 i dag var det slutt.

Det er nesten bare å beklage at denne saken ikke kom ut tidligere i dag. For underveis i samtalen med Johnny Fevåg, regionsansvarlig i Hydro Texaco, får vi beskjed om at prisene kommer til å bli skrudd opp til over 11-tallet klokken 13.00 i dag.

- Per nå så ligger prisen på våre Uno X stasjoner 70-80 øre under listeprisen, og noen steder enda mer. Men nå skrur vi opp prisen og regner med at konkurrentene våre vil følge etter, sier Jonny Fevåg til iBergen.no.

- Lenge til nesten gang en ser 10-tallet?
- Det vet jeg ikke. Det er nesten bare å følge med for forbrukeren. Men det jeg kan si er at listeprisen er på veg nedover. Det er i alle fall positivt, sier Fevåg som i morgentimene i dag ikke overraskende hadde Uno X på Os som sin billigste stasjon, med en literpris på 95 Oktan på 10,47 og en dieselpris på 9,37.

Smart-stasjonen har også sett 10-tallet i dag, og hadde sin billigste stasjon på Kokstad med en literpris på 10,83 og diesel for 9,97. Litt under konkurrenten Uno X, som her hadde 10,90 og 10,04 på diesel.

- Veiledende pris er på 11,70 inkludert transporttillegget, så det er ganske billig lokalt. Det er helt klart at det lønners seg for forbrukeren at det er priskrig i markedet, sier informasjonssjef i Norske Shell, Jacob Olsøe til iBergen.no. Han vet heller ikke når vi neste gang får se 10-tallet, men er styrket i troen hvis det nå går mot fredelige tider i verden.

- August er prisen alltid høy, og det har sammenheng med stor etterspørselen fra blant annet USA. Om høsten synker etterspørselen, og da blir normalt prisen lavere. Men så kommer det an på hva annet som skjer rundt om i verden, sier Olsøe.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken