Gå til sidens hovedinnhold

Nå er bensinen rekorddyr

Aldri før har det vært så dyrt med drivstoff. Over 15 kroner per liter for 98-bensin.

Mandag morgen er listeprisen på én liter blyfri 95-oktan bensin 14,73 kroner hos Statoil. Dette er den høyeste listeprisen noen gang - og samtidig brøt 98-oktan 15-kroners grensa.

Ifølge Statoil er det utnlandske forhold som er årsaken.

- Bensinprisen øker som følge av at vi må betale mer for bensinen på verdensmarkedet. Det er en stigning på ferdigrafinerte produkter, og den drives av økt oljepris. Men den siste økningen kommer som følge av utviklingen i Russland, der det har vært bensinmangel som har ført til at myndighetene har innført restriksjoner på eksporten, sier forteller Pål Heldaas, informasjonssjef i Statoil, til Nettavisen.

På toppen av dette melder informasjonssjefen at det nå er «sommerkvalitet» på bensinen, som skal være mer tilpasset varmen, og derfor er prisen enda høyere.

Har du husket EU-kontroll? Bli varslet her!

Mandag morgen fotograferte Nettavisen bensinprisen på en Statoil-stasjon i Oslo sentrum til 13,99 kroner per liter, men i lunsjtider var prisen justert opp til 14,80 - 7 øre over listeprisen. Også dieselprisen var lagt 7 øre over listeprisen.

- Det virker litt rart. Det eneste som skal komme i tillegg til listeprisen er transporttillegget, og i Oslo er det på 6 øre, sier Heldaas til Nettavisen.

Oppdatert: Mandag ettermiddag melder Statoil at den spesielle bensinstasjonen vi viser til har ett øre høyere transporttillegg enn de fleste andre bensinstasjoner, fordi den ikke kan betjenes av vogntog, men bare vanlig lastebil uten tilhenger.

Kan skje store ting med avgiftene
Informasjonssjefen ønsker ikke å spekulere i hva som skjer med bensinprisene fremover, men sier det er stor spenning knyttet til flere områder.

- Det er jo ofte snakk om oljepris, dollarkurs og lignende, men av bensinprisen er rundt 60 prosent avgifter, og det er jo et spenningsnivå knyttet til avgiftene. Det foregår jo en såkalt «helhetlig gjennomgang» av avgiftsregimet til transport, og det kan jo påvirke avgiftene, avslutter han.

Les også: Hvorfor skjer egentlig dette?

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken