Gå til sidens hovedinnhold

Ber Ap skygge banen

Gerd-Liv Valla kan ikke senke skuldrene før Aps stortingsrepresentanter slutter å blande seg, mener LO-topp.

Etter et sekretariatsmøte som gikk mer enn en time over tiden mandag, fikk LO-leder Gerd-Liv Valla full tilslutning fra sine forbundsledere til at det iverksettes en ekstern granskning av Yssen-saken.

NA24 - din næringslivsavis

- Det var en grundig diskusjon om hele situasjonen. Deretter uttrykte sekretariatet sin fulle støtte til LO-lederen, forteller Lokomotivmannsforbundets leder, Øystein Aslaksen, til NA24.

Se TV 2 Sumo:Fortsatt uro i LO

Aslaksen forsikrer at også han har full tillit til Valla som LO-leder, men er likevel ikke sikker på om Valla kan senke skuldrene riktig ennå.

- Det er jo helt avhengig av utspillene som kommer, vi har jo noen stortingspolitikere fra Arbeiderpartiet blant annet, påpeker forbundslederen.

Ap-innblanding
Selv om Arbeiderpartiet har sine egne, interne prosesser i forhold til Vallas posisjoner i sentralstyret og i valgkomiteen, reagerer han på innblandingen med hensyn til hennes posisjon som leder i LO.

- Ja, jeg reagerer på det, svarer Øystein Aslaksen på direkte spøsmål fra NA24.

Arbeiderpartirepresentant Rolf Terje Klungland har uttalt seg kritisk til hvordan Valla har håndtert Yssen-saken, og står på sitt.

- Jeg har vært medlem i LO i 26 år, og går ut ifra at medlemmene fortsatt har lov til å si hva de vil om ledelsen, men jeg er slettes ikke sikker på det. Det er mye som tyder på at kameraderiet står høyere enn idealene, sier Klungland til NA24.

- Jeg har tidligere sagt at det er organisasjonen som bestemmer dette, men dersom det hadde vært opp til meg synes jeg ikke at hun er verdig posisjonene i LO og Arbeiderpartiet. Men det er min personlige mening, legger han til.

- Tillit med forbehold
Klungland viser til at LO er tuftet på at de skal være en arbeidstakerorganisasjon, men så havner de i en offentlig personalsak med Ingunn Yssen, hvor arbeidsgiveren innkaller til en pressekonferanse og går ut på den måten det ble gjort.

Mandag gikk LO-sekretariatet, etter at langvarig møte, ut og ga LO-lederen sin fulle støtte. Samtidig som de varslet en full gjennomgang av Yssen-saken.

- Nå får vi se hva denne granskningen innebærer. Jeg registrerer at de har gitt henne full tillit med forbehold, hvis ikke hadde det ikke vært grunnlag for noen granskning, avslutter Klungland.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter