Gå til sidens hovedinnhold

Berg: - Stallen er bred nok

Lyn-trener Henning Berg avfeier spekulasjoner om at laget har et offensivt problem.

(iOslo.no) Det skal på papiret være nivåforskjell på Lyn og HamKam. Lyn skal kjempe seg oppover tabellen i Eliteserien, og har som overordnet målsetning å være bedre enn i fjor. Det vil si topp seks. HamKam skal på sin side kjempe om opprykk, etter at laget rykket ned i siste serierunde i fjor.

De to møttes til treningskamp på Kadettangen fredag ettermiddag, og Lyn klarte å hale seieren i land mot nedrykkslaget HamKam fredag ettermiddag, til tross for stor unøyaktighet. Etter 70 minutter satte Gislason inn kampens eneste mål på en straffe idømt etter at Lars Kristian Eriksen ble feid ned i møljespill foran HamKams mål.

Mye kriging, lite spill
Kampen var preget av kriging. Mye kriging, og svært lite skjedde i de offensive sonene. Til tider var Lyn gode til å utfordre bakrommet hos gjestene, men manglet den nødvendige presisjonen. Sjansene manglet ikke, men svært få av skuddene satt på mål i første omgang.

Nærmest i første var Marcus Ringberg for HamKam, men Lyn ble reddet av en til tider svært god Eddie Gustafsson. Headingen fra HamKam-spissen ble slått i tverrligger og ned, og Lyn-forsvaret fikk avklart.

Én sjanse på nitti minutter
På banen var det ikke store forskjellen. Espen Hoff gikk gang på gang fra ballen, Kim Holmen kjempet og slåss, men kom aldri til en kvalifisert målsjanse. Gislason scoret kampens eneste mål på straffe i det 70. minutt.

Ved fulle nitti minutter var fasit bedrøvelige ett skudd på mål for Lyn. Henning Berg var langfra så misfornøyd som statistikken skulle tilsi.

- Alt i alt en bra treningskamp. Ikke det store spillet, men vi dominerer til tider i første omgang.

Men dere hare én kvalifisert målsjanse i løpet av hele kampen. Er ikke det bekymringsverdig?

- Jeg sitter ikke og teller målsjanser under kampen, det er deres jobb. Kim kommer alene med Rønningen, er ikke det en målsjanse?

- Han spiller jo ballen for langt foran seg.

- Mulig det, men Kim og Espen kommer til flere gode muligheter, de er bare ikke presise nok. Vi er den lille touchen unna, og det går tråere med det tørre gresset. Vi skulle vannet før kamp, men fikk ikke tid, sier Berg.

- Ikke spiss-problem
Edu er ute med strekkskader for Oslo-laget. Berg avviser at innsatsen i dag tyder på en for tynn stall.

- Vi har bra kamp om spiss-plassene, backrekka og midtbanen. Stallen vår er bred nok, sier Berg.

- Avviser du at dere har et problem med angrepet?

Ja, det blir noe helt annet når gresset er nyvannet.

- Dere møter et lag i 1. divisjon og skal jo være bedre enn dem?

- Jada, men HamKam spilte i Tippeligaen i fjor og har de samme spillerne i år.

Kan du love at skuddene sitter innenfor stengene 1. serierunde?

- Jeg tror de skal sitte, sier Berg.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien