Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hva fangene spiser

Biff, svinekoteletter, sjokoladekake og karamellpudding. Sjekk hva som serveres bak murene.

(iBergen.no) Er du en lutfattig student som koker nudler og spiser Pizza Grandiosa? Her kan du sjekke ut hva lovbryterne i Bergen Fengsel kan godte seg med fra mandag til søndag:

Mandag ble det servert steinbitkarbonader, mens tirsdag slo kjøkkenet i Bergen Fengsel til med Biff Lindstrøm.

Onsdag var det delikatesser fra havet med røkt torsk på tallerkenen. Torsdag blir det saltkjøtt og raspeballer, mens fredag må de innsatte ta til takke med lapskaus.

Bare enhver
På lørdag kan de innsatte meske seg med en ikke navngitt gryterett, og på ukens avslutningsdag kan de stoppe sulten med svinekoteletter og karamellpudding til dessert. De andre dagene ser dessertkartet slik ut:

- De innsatte får suppe, dessert og yoghurt en gang per uke. De andre dagene er det én frukt per person etter middagen, opplyser kjøkkensjef i Bergen fengsel, Turid Sælensminde, til iBergen.no.

Selv om de kriminelle altså må nøye seg med én frukt per person, kan de få kjøpe mer dersom fruktlysten skulle ta overhånd.

- De fleste innsatte ved Bergen fengsel bor i små «bofellesskap» med seks personer. De lager alle sine måltid selv. Kjøkkenet leverer kun råvarer ifølge menyen. Innsatte handler brød, pålegg, frukt og en del andre varer fra kjøkkenet etter et poengsystem. Dette gir dem anledning til å lage noe ekstra til lørdagskvelden, forteller Sælensminde.

Flere valgmuligheter
Skulle du derimot være så uheldig at du ligger innlagt på Haukeland Universitetssykehus i Bergen denne uken kan du i hvert fall trøste deg med menyen. Mandag kunne pasientene velge mellom dampet laks med rømmesaus eller pasta med kjøttboller. Tirsdag sto valget mellom kjøttkaker i brun saus og lettsaltet torsk.

Onsdag kunne man elle melle om fiskegrateng eller kjøttpudding. Torsdag står det raspeballer på menyen.

Fredag får pasientene valget mellom fiskepudding og hønsefrikassé. Til helgen trilles det inn brun lapskaus eller røykt skinke. På Haukeland universitetssykehus serveres det også dessert og kaffemat hver eneste dag, hele uken gjennom. Alt fra hermetisk frukt til skogsbærkompott står på dessertlisten. Til kaffen er pasientene så heldig at de får både eplekake, sjokoladekake og boller denne uken.

Les flere nyheter på iBergen.no.