Gå til sidens hovedinnhold

Bergen kutter ordrereserve

Russere mangler finansiering på trålere.

Bergen Group sendte onsdag morgen ut en oppdatering om endringer i skipsverftkonsernets ordresituasjon.

Selskapet skriver at de to russisk-eide rederiene Aqueda Shipping Limited og Mariora Shipping Limited ikke har fått oppnådd finansiering på bygging av to avanserte trålere innen den tiden som var avtalt i kontrakten med Bergen Group sitt datterselskap Bergen Group BMV.

Leveransene av de to trålerne var estimert til slutten av 2011.

- Ingen konsekvenser
- Den utgåtte gyldighetstiden på kontrakten får ingen konsekvenser for konsernets virksomhet og resultater for 2009, skriver konsernet.

Da kontrakten ble inngått den 1. juni 2009 hadde den en antatt verdi på 2,7 milliarder kroner.

- Selv om Bergen Group nå velger å flytte den utløpte kontrakten ut av konsernets ordrereserve, opprettholdes det en god dialog med de russiske rederiene med tanke på å gjenoppta samarbeidet knyttet til prosjektet, melder konsernet.

Mangler fortsatt finansiering
Bergen Group Fosen og BOA Group har forlenget gyldigheten på kontraktene om bygging av fire multifunksjonelle PSV'er og en standard PSV til primo januar 2010.

Kontraktene som ble inngått i april 2009, er fremdeles betinget av finansiering og styregodkjenning. Den estimerte kontraktsverdien på 2,74 milliarder kroner har ikke vært inkludert i Bergen Group sin ordrereserve.

Bergen Group har totalt 2.000 medarbeidere langs norskekysten fra Kirkenes i nord til Stavanger i sør. Hovedkontoret ligger i Bergen. Selskapet hadde per 30. juni en samlet ordrereserve på 8,55 milliarder kroner.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken