Gå til sidens hovedinnhold

Sløs eller spar i Berlin

Tysklands hippe hovedstad serveres på et sølvfat – enten du er nesten blakk eller vil unne deg litt ekstra.

Last ned Reiser & feries GRATIS GUIDE TIL BERLIN.

Sløs i Berlin

Opplev i Berlin

Bli med hjem til berlinerne selv! Ta et glass vin i en stalinistisk DDR-blokk på Karl-Marx Allee, eller bla i fotoalbumet til en pensjonert utelivskonge som vanket med Bowie og Reed.
Svenske Henrik Tidefjärd og hans team tilbyr unike opplevelser innen kultur, livsstil, historie og gastronomi, og på deres «Urban Living Tour» inviteres du hjem i sofaen til mennesker som alle har levd fascinerende Berlin-liv.
Berlinagenten
Bornholmer Strasse 4
+49 16 0387 2264
www.berlinagenten.com
Besøk i 3–4 hjem per pers 1330 kr

Shopping i Berlin

Mellom August Strasse og Oranienburger Strasse i bydelen Mitte ligger Heckmann Höfe – en diskret oase av en bakgård. Ta en pustepause foran fontenen, eller handle deg til fant i de herlige spesialbutikkene som kranser gården. Hos for eksempel Hut Up selger klesdesigneren Christine Birkle sine unike, fargerike kreasjoner, som hylles i hippe shoppingguider.
Hut Up
Heckmann Höfe
Oranienburger Strasse 32
+49 30 2838 6105
www.hutup.de
Grønn chiffonkjole 4459 kr

Restaurant i Berlin

Med over 13 000 spisesteder er konkurransen beinhard, og kreativiteten stor i Berlin. For tiden er «hemmelige» restauranter den store trenden, og hos for eksempel The Shy Chef får du ikke vite adressen før du bestiller bord.
Skulle du være så heldig å få plass (maks seks gjester per kveld), kommer du hjem til et hyggelig par som lager gourmetmat i sin egen leilighet i bydelen Kreuzberg. Mat og drikke er i utgangspunktet «gratis», men vertskapet håper på en «donasjon».
The Shy Chef
www.theshychef.wordpress.com
Femretters med vinmeny ca. 500 kr

Hotell i Berlin

Et legendarisk luksushotell som åpnet dørene første gang i 1907 etter ønske fra keiser Wilhelm II selv. Hotellet ble totalskadet i brann 3. mai 1945 etter å ha fungert som sykehus mot slutten av 2. verdenskrig. De siste restene ble revet av DDR-regimet i 1984, men på 90-tallet ble hotellet gjenoppbygget og gjenåpnet med stor suksess. Igjen er Adlon det foretrukne overnattingsstedet for politikere, popstjerner og liknende når de er i Berlin.
Det var for øvrig fra en av hotellets balkonger at Michael Jackson dinglet sin nyfødte sønn i november 2002.
Hotel Adlon Kempinski Berlin
Unter den Linden 77
+49 30 2261 1111
www.hotel-adlon.de
Juniorsuite fra 4379 kr

Har du noen gode BERLIN-TIPS til oss?

Spar i Berlin

Opplev i Berlin

Kunsthaus Tacheles er i seg selv et levende, vibrerende kunstverk som må oppleves før det er for seint. Kontrakten til husets kreative sjeler, som før betalte symbolske 1 € i måneden for å utfolde seg her, har nemlig opphørt, og nå håper man 40 000 underskrifter skal redde Tacheles fra kapitalismens krav.
Kikk på og/eller kjøp kunst direkte fra kunstnerne på dagtid, eller besøk huset på kveldstid da det virkelig livner til, med DJs, konserter, festglad raddisungdom, studenter, kunsterspirer og alt mulig annet.
Kunsthaus Tacheles
Oranienburger Strasse 54–56a
+49 30 282 6185
www.super.tacheles.de
Se på folk, hus og kunst 0 kr

Shopping i Berlin

Synes du Prenzlauer Berg er blitt for streit og dyrt etter murens fall? Da kan Friedrichshain være noe for deg. Her merker du fremdeles at du er i det tidligere DDR, kanskje aller mest på arkitekturen. Stemningen er eklektisk og inkluderende, og det popper opp rocka kunstgallerier, odde klesdesignere, vodkabarer, sære filmklubber og veggiskafeer på stadig nye gatehjørner
I det alternative, vesle «kjøpesenteret» Altes Textilkaufhaus har en håndfull, lokale tekstilkunstnere og designere funnet sammen, og selger sine stilige og snodige kreasjoner. Her finner du blant annet klær, smykker, såper, leker og interiørdingser.
Altes Textilkaufhaus
Boxhagener Strasse 93
+49 30 2903 8568
www.altestextilkaufhaus.de
Strikket gulrotrangle 107 kr

Restaurant i Berlin

Kanadiske Gordon W. byr på kreative naanpizzaer, økologisk øl og annet godt, og slenger humørfylte spydigheter til gjestene over høytaleranlegget. Maten er smaksrik og eksperimentell, stemningen er gladlynt og prisene lave.
Da vi var innom satte Gordon like godt på «Jeg vil ha en liten hund» med Anita Hegerland, og skrøt uhemmet sin store helt Thor Heyerdahl, hvis Kon-Tiki-ekspedisjoner har inspirert den vesle restaurantens interiør.
W-der imbiss
Kastanienalle 49
www.w-derimbiss.de
Naanpizza med artisjokkpuré og grillet scamorza-ost 58 kr

Hotell i Berlin

Hvert av Propeller Islands 45 rom er et unikt kunstverk, signert Lars Strochsen, og ved bestilling setter du opp en ønskeliste over hvilke av dem du helst vil overnatte i.
Kan det friste med et rom der alt er opp ned, eller et der alle flater er speil? Hva med en natt i en likkiste eller en svevende seng? Servicen er enkel, men opplevelsen glemmer du aldri.
Propeller Island City Lodge
Albrecht Achilles Strasse 58
+49 30 891 9016
www.propeller-island.com
Dobbeltrom fra 663 kr

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?