Gå til sidens hovedinnhold

Bernt Olufsen går av som VG-redaktør

Den kjente VG-redaktøren trekker seg.

Bernt Olufsen går av som VG-redaktør. Det melder egen avisen mandag.

Den overraskende avgangen kommer som en konsekvens av at VG-huset nå vil slå sammen organisasjonene VG papir og VG Nett til én organisasjon.

- Tidspunktet for å gå av er helt perfekt. Nå når papir og digitalt skal jobbe integrert i ett selskap, inntrer et nytt tidsskille i VGs utvikling. Tiden er inne for å samle redaktøransvaret på en hånd, og da finner jeg det riktig å overlate stafettpinnen til nye krefter, sier Bernt Olufsen til egen avis.

Olufsen har vært ansatt i VG i 31 år, og 17 av disse har han vært ansvarlig redaktør.

Torry tar over
Det ligger nå an til at Torry Pedersen vil ta over rollen som ansvarlig redaktør for den samlede organisasjonen. Han har tidligere vært sjef for VG Nett, og har de siste årene vært adm. direktør i VG på papir.

Olufsen vil nå gå over i en rolle som «Redaktør i Schibsted Media Group».

-Bernt Olufsen har gjort en formidabel jobb i VG. Bedre enn noen annen har han klart å utvikle kvalitetsjournalistikk i et tabloid uttrykk. Under Bernts ledelse har VG stått for de største avsløringer, og år etter år har redaksjonen sanket priser og utmerkelser for god journalistikk. Jeg har hatt gleden av å arbeide nært med Bernt i mange år, og ser frem til at vi får nytte av hans kloke vurderinger i Schibsted. Pressefaglig er Bernt helt uovertruffen, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted til VG Nett.

Det kommer også klart frem i en melding fra Schibsted at det er Ryssdal selv som har valgt ut en ny leder for den samlede VG-organisasjonen.

- Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted Media Group har besluttet å endre sammensetningen i konsernledergruppen. Torry Pedersen går ut av ledergruppen som en konsekvens av at han blir ansvarlig redaktør i Mediehuset VG, i tillegg til hans nåværende stilling som adm. direktør. Adm. direktør i Schibsted Sverige, Raoul Grünthal, går inn i ledergruppen. Endringene trer i kraft 1. februar 2011, heter det i meldingen fra mediekjempen.

Endret mediehverdag
I de 31 årene Olufseb har jobbet i VG har mediehverdagen endret seg dramatisk. Særlig fremveksten av internettmedier har påvirket tabloidaviser som VG. Søsterorganisasjonen VG Nett har imidlertid kapret posisjonen som Norges desidert største nettavis.

Det blir alså Torry Pedersens jobb å finne en vei videre i mediemarkedet, hvor nettavisens inntekter ikke har klart å kompensere for papiravisens.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken