Gå til sidens hovedinnhold

- Beste kvartal noensinne

PSI merker fortsatt ikke noe til den mye omtalte finanskrisen.

Det børsnoterte selskapet PSI la onsdag morgen frem et resultat definert som selskapets beste kvartal noensinne.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene økte med 69,7 prosent til 199,1 millioner kroner. Samme periode året før var inntektene på 117,3 millioner. For året som helhet endte driftsinntektene på 553,3 millioner kroner.

Gode marginer
Det er heller ikke noe å utsette på marginene eller resultatet i selskapet. Bruttomarginen i 4. kvartal 2008 ble 55,8 prosent mot 44,4 prosent samme periode i 2007.

EBITDA ble tredoblet til 46,8 millioner kroner - fra 15,4 millioner. Dette inkluderer imidlertid engangsposter med 11 millioner.

- Det må være lov å være meget godt fornøyd med resultatmarginen vi oppnår i 4. kvartal i kombinasjon med den høye omsetningsveksten fordelt på hele virksomheten. Midt i finanskrisen leverer PSI selskapets beste kvartal noensinne - og med økt omsetning så øker også resultatmarginen - noe som bekrefter den operasjonelle og finansielle styrken tilknyttet PSIs skaleringsevne, sier Jørgen Waaler, konsernsjef i PSI.

Merker lite til krise
- Samtidig er den positive kontantstrømmen betydelig - noe som gjør oss i stand til å angripe og ta markedsandeler i tider som dette. I tillegg vet vi at det den siste tiden er inngått flere viktige avtaler, noe som gir et godt utgangspunkt for 2009. Det er generelt god aktivitet innen våre forretningsområder, og til tross for de økonomiske tidene, ser vi utsikter til vekst og god lønnsomhet, sier Waaler videre.

Finanskrisen merker PSI foreløpig lite til

- Så langt har finanskrisen påvirket PSIs virksomhet i liten grad. Likevel må det forventes at finanskrisen også vil kunne påvirke PSI og skape større usikkerhet fremover. For 2009 forventes det fortsatt omsetningsvekst i kombinasjon med gode resultater, avslutter Waaler.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken