Gå til sidens hovedinnhold

Betaler milliarder for norsk spillselskap

Kjempe kjøper norsk Facebook-spesialist.

Det amerikanske selskapet Electronic Arts (EA), som er børsnotert på Nasdaq, har gravd dypt i lommene og sikret seg det norske spillselskapet Playfish, ifølge en pressemelding.

Det oppgis at EA betaler 275 millioner dollar i kontanter og vel 25 millioner dollar i en avtale om aksjetilbakeholdelse. På toppen av dette kan selgerne motta opptil 100 millioner dollar dersom fastsatte mål innfris innen utgangen av 2011. Totalt kan altså beløpet komme opp i vel 400 millioner dollar, over 2,2 milliarder kroner etter dagens kurs.

- Skikkelig gøy. Helt sykt, sier Kim Daniel Arthur i spillfirmaet Playfish til Nordlys.

Playfish har spesialisert seg og er en av verdens største spillprodusenter når det kommer til spill på sosiale sider som Facebook og MySpace. Playfish opplyser om at de har over 60 millioner aktive spillere hver måned.

Ifølge Nordlys ble firmaet startet med åtte ansatte i oktober 2007. Nå er det elleve ansatte i Tromsø, men det er over 120 fordelt på kontorene i London, San Fransisco og Beijing.

For å illustrere summen som nå betales har det børsnoterte norske spillselskapet Funcom en markedsverdi på Oslo Børs på 195 millioner kroner.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken