Gå til sidens hovedinnhold

- Betaler under minstelønn

Multimillionæren Jay-Z saksøkes for å være gjerrig.

(Side2): En tidligere ansatt på den Jay-Z-eide sportsbaren 40/40 Club på Manhatten har saksøkt den amerikanske rapperen for å betale under minstelønn og holde igjen tips.

- Vi ser at dette er en økende trend i New York, sa adokat Maimon Kirschenbaum da søksmålet ble levert inn på vegne av servitøren Celeste Williams, ifølge nyhetsagenten Splash.

Ifølge anklagene skal over 100 ansatte ved den populære klubben føle seg urettferdig behandlet.

Ledelsen for 40/40 hevder at påstandene er usanne, og sier at Williams kun var ansatt hos dem i fire dager i desember 2005.

Jay-Z regnes som hip hopens nest rikeste (P. Diddy skal være mer verdt), og er ikke ukjent med folk som prøver å hale penger ut av ham.

Rappet filmhistorie?
I følge All Hip Hop har han og hip hop-gründer Damon Dash nylig blitt saksøkt for 93 millioner kroner av en mann fra Philadelphia

I 1999 ga Antonne Jones ut romanen «The Family: a Philadelphia Mob Story» som handler om fire menn på jakt etter den ultimate ghetto-lykke: penger, makt og berømmelse.

Jones hevder å ha vært i et møte med Jay-Z og Damon Dash i 1998 der han skal ha krevd 500.000 dollar for filmrettighetene til boka.

Han valgte imidlertid å takkle nei til et tilbud på 50.000 dollar og hørte aldri noe fra dem igjen.

I 2002 kom filmen «State Property» ut hvor både Jay-Z og Damon Dash medvirker. Den var også produsert av plateselskapet de startet sammen, Roc-A-Fella Records, og i søksmålet anklager Jones dem for å ha stjålet historien fra boka hans.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis