Gå til sidens hovedinnhold

Har tjent seg rik på YouTube-videoer

18-åringen har flere følgere enn LadyGaga.

Med sine 4, 8 millioner abonnenter på YouTube, 2,2 millioner følgere på Instagram og nærmere 1,17 millioner følgere på Twitter omtales Bethany Mota som en sosial media-gudinne.

Den 18 år gamle amerikaneren, som fortsatt bor hjemme hos sine foreldre, har knapt gjort seg ferdig med den videregående skolen, men har ved å vise fram sine siste innkjøp på YouTube-skjermen blitt en superstjerne innenfor nye sjangeren, «haul video».

Det er, så langt, i hovedvekt kvinner som har kastet seg på den voksende trenden.

For Mato, som begynte å dele av seg selv på denne måten for fem år siden, har aktiviteten, etter sigende, blitt en millionbeskjeftigelse.

250.000 per måned
Til Business Insider ønsker ikke 18-åringen å kommentere hva hennes sosiale mediestatus gir henne av inntekter.

Ifølge avisens kilder er det snakk om 40.000 dollar (over 250.000 kroner) per måned - kun fra YouTube-videoene, og i tillegg kommer blant annet inntekter fra ulike designsamarbeid.

Mota har nemlig blitt så populær at også veletablerte merkenavn har fått øynene opp for henne.

Aéropostale (ARO), et motemerke for tenåringer, introduserte like før jul en Mota-merket kles- og smykkelinje. Den unge jenta har også vært å se i motemagasinet Teen Vogue, samt blitt profilert på YouTube-kanalen AwesomenessTV.

Hun har også samarbeidet med kleskjedene Forever 21 og JC Penney.

SE EN AV MOTAS VIDEOER HER:(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Deler bilder
Også på andre plattformer er Mota aktiv.

På Instagram, for eksempel, poster hun jevnlig bilder av seg selv og sine antrekk.

Med sine over 2 millioner følgere er hun større en det Vogue, Elle, Marie Claire, Glamour og Comopolitan er til sammen på denne plattformen.

Det første bildet her postet hun i oktober 2011, og hun har siden den gang delt over 1020 bilder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

Fra hobby til fulltidsjobb
Årsaken til at Mota begynte å poste videoer på YouTube var at hun, etter å ha blitt utsatt for online mobbing, ikke hadde lyst til å forlate huset.

Da var hun 13 år gammel.

- (....) YouTube var en kanal jeg kunne være meg selv og ikke bry meg om hva andre mente, skal Mota ha uttalt til Business Insider.

Nå har hobbyen til den California-baserte ungjenta blitt en fulltidsbeskjeftigelse, og med den stadig voksende populariteten til sosiale plattformer er det ingen grunn til å tro at Mota blir arbeidsledig med det første.Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken