Gå til sidens hovedinnhold

Bevar fatningen under Oscar!

- Ikke takk sandwich-bæreren. Oscar-akademiet har ikke overlatt noe til tilfeldighetene og bedt Tom Hanks gi vinnerne en takkeguide. Tipp vinnerne, se kjolene og følg Oscar-sendingen direkte her søndag.

(SIDE2:) Natt til mandag deles årets Oscar-priser ut – en seanse som ifølge Russell Crowe og Elijah Wood er spennende, men aller best å se på TV.

- Trikset er å snike seg ut for en røyk uten at kameraene ser det, sier Crowe om den beryktede lange utdelingen.

SE ALLE DE NOMINERTE HER

Vinnerråd fra Hanks
Produsentene understreker hvert år at de forsøker å holde utdelingen innenfor en anstendig tidsramme.Derfor har de i år gitt Tom Hanks oppdraget å gi råd til årets vinnere.

I en DVD-guide forteller en avslappet Hanks om at man slett ikke trenger å takke alle fra cateringsjefen til mor og far, og han maner om taler som etterlater vinneren med æren i behold.

- Men kast lappen og improviser, oppfordrer han.

Vert uten filmfølelse
Å holde tidsrammen er også blant annet Oscar-vert Jon Stewarts oppgave. Han sier for øvrig i et intervju at han ikke har sett en eneste av årets nominerte filmer.

SJEKK VÅR STORE GUIDE:

VI TIPPER OSCAR-VINNERNE

For øvrig ventes det et og annet politisk sleivspark fra Stewart under søndagens utdeling, men produsent Gil Cates har allerede lovet at det ikke skal bli sterke politiske utfall på årets utdeling.

Men det er mye rundt Oscar som ikke handler om å få en gullmann. Det er kjoler, fester, glitter og stas.

LES:Het kjolekrig før Oscar

SI DIN MENING:Hvem tror du vinner Oscar?

Grønn Clooney

Årets nyhet er at kveldens nominerte skal komme i grønne biler, altså ikke fargen grønn, men miljøvennlige biler. George Clooney har en slik bil på privaten.

Når det gjelder kjolene, er det ikke snakk om miljøvennlig tilnærming. Kaskader av stoff, farger og glitter som neppe er resirkulerbart antas å pryde den røde løperen.

Homser, transer og rovmord
Samtidig spekuleres det om årets Oscar-utdeling vil bli en liten nedtur seermessig.

Ingen av de nominerte filmene tilhører de virkelig store publikumsdragerne i USA, og i en undersøkelse oppgir flesteparten av de spurte at de bare har sett en av de nominerte filmene.

SIDE2 følger Oscar-utdelingen direkte natt til mandag.

Kommentarer til denne saken