(SIDE 2): Nå som enhver starlett kan kjøpe de perfekte silikonbryster, er det en annen kvinnelig kroppsdel som har kommet i fokus. Ingenting er så tiltrekkende som en vakkert formet rumpe, melder den britiske avisen The Daily Mail.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

«Bootylicious»
Din bakdel kan være din største fordel.

- Der går en dame med en framtid bak seg, utbrøt i sin tid skuespillerinnen Constance Bennett første gang hun så Marilyn Monroes yppige kurver bakfra.

I den senere tid har sangerinnen Beyonce klart å få et ord inn i det engelske språket som beskriver Marilyns yppighet; «bootylicious».

Ordet har nå fått sin plass i The Oxford Dictionary.

Matematisk formel
Den ultimate kvinnelige bakdel kan regnes ut matematisk. Psykolog Dr. Devendra Singh ved University of Texas, Austin, skapte i 1993 en formula for å regne ut nøyaktig hvor «bootylicious» en kvinnelig bakdel var.

Det handler om å ha de rette proporsjonene mellom hofter og midje, altså waist-hip ratio (WHR).

Det mest sexy er en klassisk timeglassfigur, som også har inspirert designet på Coca-Cola-flasker. Idealet er en differanse mellom hofte og midjemål på 0,7.

Marilyn Monroe hadde selvfølgelig den perfekte differansen. Det hadde også Sophia Loren.

Ikke for tynn
Det sies at man verken kan bli for tynn eller for rik, men dette stemmer ikke med tanke på idealet for den kvinnelige bakdel. Det skal være en rund rumpe.

Beyonce Knowles, Jennifer Lopez og Scarlett Johansson er stjernene kvinner beskriver til plastikkirurgene i jakten på perfeksjon.

Dr. Mike Comins, plastikkirurg ved Hans Place Knightsbridge, London, forteller at det blir stadig mer vanlig med rumpeimplantat. Dette er en operasjon som ligner mye på en brystforstørrelse der innlegg blir operert inn i rumpeballene.

Macrolane er et stoff som kan sprøytes inn hos kvinner som bare vil ha litt fyldigere former.

Se også vår kåring over verdens vakreste rumper

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!