(SIDE2): Kvinner som har store bryster og bruker feil BH-størrelse kan få nakkeproblemer, smerter i ryggen og skuldre. Noen ganger kan problemet bli så stort at det kreves operasjon. Sykehus i London tilbyr såkalt BH-sjekk, og hevder at ingen de har testet så langt har brukt korrekt størrelse, melder BBCNews .

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bruker feil BH
Brystreduksjon ønskes gjerne av kvinner som har store pupper og har plager som følge av dette. Rundt 10.000 kvinner betaler selv årlig for en slik operasjon i Storbritannia.

Klinisk psykolog, Alex Clarke, ved Royal Free Hospital in London, mener mange kunne spart tusenvis av kroner på slike operasjoner kun ved å velge riktig BH.

Hun forteller at kvinner har muligheten til å finne riktig størrelse ved hjelp en BH-ekspert når de besøker deres klinikk.

Clarke opplyser at alle kvinnene som har fått hjelp av deres såkalte BH-ekspert har brukt feil størrelse.

- Det resulterer i at skuldrene bærer vekten av brystene, og kan føre til ryggsmerter.

Ifølge klinikken viste det seg at som oftest kjøpte kvinnene opptil tre ganger for stor BH-cup enn nødvendig når de handlet undertøy.

Professor og kirurg, Kefah Mokbel, etterlyser klinikker som tilbyr BH-tilpassing. Pasienter som ønsker brystreduksjon for å bli kvitt smerter, bør få operasjonen, sier Mokbel. Men han påpeker at mange personer kan spares for inngrep ved å få riktig hjelp og en BH som er korrekt tilpasset.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER