(SIDE2): Marks & Spencer høynet denne uken prisen på undertøy i store størrelser. BH-er i størrelse DD og oppover koster nå 20 kroner mer enn mindre størrelser.

- Kvinner med store rumper må ikke betale ekstra for å kjøpe større truser, så hvorfor skal de med store bryster bli behandlet annerledes? spør den britiske avisen The Sun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Derfor blir det dyrere
Undertøyskjeden argumenterer med at de setter opp prisen for å dekke kostnader for ekstra materiale og fordi det koster mer å konstruere undertøy i større størrelser.

- Vi har prøvd å få til å ha lik pris på utvalget vårt, men tror det er umulig for oss å redusere prisen uten å senke kvaliteten, sier talsperson ved Marks & Spencer.

Kan gi skader
Å bruke feil BH-størrelse kan føre til at man får feil holdning, eller man kan få nakke-eller ryggproblemer. I tillegg kan brystvevet skades. Feil BH ser også lite flatterende ut.

De vanligste problemene for kvinner er blant annet at BH-stroppen graver seg ned i skulderen, og bryster uten støtte kan føre til strekkmerker eller hengepupper.

En rekke kvinner bruker allerede feil størrelse, og de økte prisene kan føre til at flere presser seg inn i for lite undertøy for å spare penger, skriver The Sun.

Her hjemme koster stort sett BH-er det samme i kjedebutikkene, uavhengig av størrelse.

Viktig med sports-BH
Side2 har tidligere skrevet om en undersøkelse fra Universitetet i Portsmouth som viste hvor viktig det er med riktig BH.

Studien viser at brystene kan bevege seg så mye som 21 centimeter opp og ned når kvinner trener, men også sidelengs og ut og inn. De fleste BH-er beskytter kun mot den vertikale bevegelsen brystene utsettes for.

LES MER OM STUDIEN: Feil BH kan skade brystene