Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotekene støtter fildeling

To bedrifter som står bak programvare for fildeling er saksøkt for å tilrettelegge for piratkopiering og brudd på opphavsretten. Nå får de hjelp av en sterk alliert i kampen mot platebransjen.

Grokster og Morpheus-skaperne Streamcast Networks er saksøkt av flere store film- og plateselskaper i fellesskep for å tilby fildeling over internett, et tilbud musikk- og filmbransjen mener innebærer en oppfordring til piratkopiering.

Fire store amerikanske bibliotekorganisasjoner kaster seg nå inn i kampen på programvareprodusentenes side. Organisasjonene vil trolig offentliggjøre en støtteerklæring til fordel for de saksøkte i løpet av fredag.

Ifølge en advokat som har sett dokumentet, vil organisasjonene i erklæringen anmode om at nettjenestene ikke skal bli stengt, og at domstolen skal ta hensyn til en avgjørelse i en domstol i Los Angeles i april, der mange av argumentene fra musikk- og filmindustrien ble avvist.

Støtte fra bibliotekorganisasjonene til Grokster og Streamcast Networks vil trolig svekke arbeidet til bransjeorganisasjonen Recording Industry Association of America mot fillbytting som ledd i kampen mot piratkopiering.

Bibliotekorganisasjonene mener filbyttetjenestene tilbyr langt mer enn bare muligheten til å piratkopiere musikk og filmer, og er bekymret for hva et eventuellt tap i retten for de saksøkte selskapene kan føre til ved kommende vurderinger saker som berører ytringsfriheten, skriver Cnet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar