(SIDE2): Tro det eller ei, men ifølge ernæringsfysiolog Jonny Bowden er biff på topp femlista over slankemat.

- Det er enkelte mattyper som gjør at blodsukkeret ditt løper løpsk og det er enkelte mattyper som gjør det motsatte, skriver han i Ivillage.com.

Her er hans fem på topp-liste over mat som er gunstig dersom du er på slankern.

Grapefrukt
- Spiser du en halv grapefrukt før hvert måltid skal det hjelpe deg å gå ned i vekt. Grapefrukt inneholder krefthemmende stoffer som blant annet lykopen og inneholder kun 39 kalorier.

Sardiner
- Sardiner er proppfulle med protein, noe som er med på å stabilisere blodsukkeret, får deg til å føle deg mett og regulere forbrenningen. De inneholder også masse omega-3-fett som er noe av det beste du kan få i deg dersom du vil ned noen kilo. Forskning har også vist at omega-3 fettsyrene er gunstige på humøret ditt. Når du er i godt humør, har du heller ikke så lyst til å trøstespise dårlig søppelmat. Enda bedre er det at du får kjøpt sardiner overalt, de er billige og lette å spise.

Gresskar
- Her er det masse fiber, som er kjent for å hjelpe til med vektnedgang. Gresskar er kjempegodt hvis du søter den med splenda og strør på kanel. Ha på litt mandler, så blir det enda sunnere.

Biff
- Biffkjøtt er bra slankemat. Fettmengden i rødt kjøtt avhenger av hvilken del av dyret som brukes. Steik, biff og filet inneholder for eksempel mye mindre fett enn ribbe, koteletter og grytekjøtt. Rent kjøtt er proppfullt av proteiner og inneholder lite fett. Pass på å ikke spise biff som inneholder antibiotika, steroider og hormoner, men ren biff som er naturlig. Biff fra storfe som har spist gress har et høyt innhold av omega-3. Ikke overdriv bruken av rødt kjøtt.
Rødt kjøtt er forbundet med enkelte typer kreft ved overdreven bruk.

Grønn te
- Grønn te stimulerer vektnedgang og er i tillegg rik på antioksidanter som er bra både for huden, hjertet og er kjent for å virke hemmende på enkelte krefttyper.
Enkelte forskere mener du må drikke fem kopper for at det skal ha en slankende virkning.

LES MER HELSE HER