Gå til sidens hovedinnhold

Slik steker du perfekt biff

Her er metoden som gir perfekt resultat - hver gang!

Har du vært på restaurant og spist en nydelig tilberedt, saftig, mør og smakfull biff, og så prøvd å gjenskape suksessen hjemme på kjøkkenet - med dårlige til katastrofale resultater?

Mange opplever at kjøttet blir seigt, tørt og smakløst. Spesielt irriterende er det når ungene er i seng, vinen i glasset og du har lagt din ære og stolthet i en vellykket middag. Hvor vanskelig kan det egentlig være å steke et lite stykke kjøtt i panna i noen minutter?

Vanskeligere enn en skulle tro. Men følger du metoden nedenfor, tør vi garantere perfekt resultat hver eneste gang!

Bruk stekeovnen

Trikset er å ikke steke biffen i panna, men bruke stekeovnen - og samtidig utnytte restvarmen i kjøttet maksimalt.

På denne måten bevarer du all saften i kjøttet, som vil bli like saftig og smakfullt som på restauranten.

Hvor mørt kjøttet er kan du bare i liten grad kontrollere selv, det er avhengig av kvaliteten på kjøttet. Men legger du litt penger i biffen, bør den også svare til dine forventninger. Å handle hos en kjøttspesialist vil naturligvis være det sikreste valget.

Slik gjør du det

Sett ovnen på 200 grader, og sett stekeplata på høy varme. Før du slenger biffene i ovnen må du gi dem en god stekeskorpe. Det smaker best, og ser mest delikat ut.

Salt, pepre og krydre biffene etter egen smak. Bruk godt med smør, og brun biffene på hver side. Skal du steke mange biffer så ikke legg alle i panna samtidig, da kjøler du den bare ned. La biffene ligge rundt 30-45 sekunder på hver side.

Deretter legger du biffene i en ildfast form og setter dem inn i ovnen i cirka syv minutter. Deretter tar du dem ut, og lar dem hvile i formen i 30 minutter under folie. Nå klargjøres kjøttet sakte i sin egen varme, samtidig som all saften beholdes inne i kjøttet.

Etter 30 minutter tar du av folien og setter du biffene inn igjen i syv minutter til. Biffene er klare, og perfekte!

Tips

Du kan gi en ekstra piff til smaken ved for eksempel å legge et stykke av din favorittost oppå kjøttet før du setter det inn siste gang.

Nøyaktig hvor lenge du skal ha biffene inne ovnen er avhengig av størrelsen på biffene og varmen i ovnen din. Prøv deg fram til den tiden som fungerer best for deg. Biffene i dette eksempelet er 1,5 - 2 centimeter tykke.

Den samme metoden fungerer like godt på kyllingfileter. Da lar du filetene stå 15 minutter inne i ovnen.

Kommentarer til denne saken