Gå til sidens hovedinnhold

Big Bang starter på bånn

Øystein Greni og hans Big Bang rykker tilbake til start når de flytter til USA.

(SIDE2:) Greni mener det vil gjøre dem enda gladere i det norske publikummet.

- Det var sunt for oss å komme ut, spille igjen for 20 personer på en klubb, få litt større utfordringer og litt større perspektiv på tingene. Jeg tror det er veldig sunt for hvordan vi oppfatter vårt norske publikum. Vi er så heldige som har det publikummet vi har her. Og det skal vi passe på, sier Øystein Greni til Side2.

Byttet ut stjerneprodusent
Etter «Poetic Terrorism», som solgte over 30.000 her hjemme, har Big Bang forlatt sitt store plateselskap Warner. Nå fikser de det meste selv – godt hjulpet av gode støttespillere.

Slikt gjør at for eksempel Øystein Greni kan si at den kjente produsenten Sylvia Massy, som var betalt for å gjøre hele bandets nye album «Too Much Yang», ikke gjorde en god nok jobb, så foruten to låter ble hele albumet remikset.

- Det var første gangen jeg ikke var med på å mikse hele platen for jeg synes jeg hadde vært så mye hjemmefra. Det var en lærepenge, sier han.

- Uvurderlige bidrag
Tidvis har Big Bang fått mye oppmerksomhet for sitt hyppige skifte av bandmedlemmer. Men i fjor fant de sin nye bassist Lasse Weedeen.

- Det var utrolig vondt da vi var midt oppi alt. Men da vi slo gjennom hadde vi spilt sammen i seks-sju år, og slike trekninger skjer i alle band når man går fra hobbyband til noe mer profesjonelt. Men det jeg er mest stolt av, er at alle som har vært med er gode venner i dag, og du kan høre dem i bandet ennå, sier Greni.

- Jeg er fornøyd med sammensetningen tromme, bass og gitar. Og selv om jeg er låtskriver og synger de fleste låtene, så gir de andre helt uvurderlige bidrag. Det er hvordan bassisten og trommisen spiller som får deg til å synge bra, sier han.

Plukket opp av Raconteurs
19. mars slippes «Too Much Yang». 22. mars sparkes turneen i gang på Sentrum Scene i Oslo. Før det har trioen vært på South by Southwest-festivalen i Texas og ladet opp til USA-oppholdet.

- Da vi ble frigjort fra Warner, sa vi: «nå stikker vi til LA, bruker tre måneder der og jobber fra scratch». Så ble vi litt sånn undergrunnsband blant musikere. Meg White i White Stripes kom for å se oss, introduserte oss til manageren deres og plutselig var vi oppvarmingsband for The Raconteurs på deres turné i Storbritannia. To utsolgte Brixton Academy var en opplevelse, sier Greni.

Tar med barna
Når bandet så pakker koffertene i september, er det med tre familier på lasset - Greni er samboer med Maria Orieta.

- Jeg tror det er en fordel at vi alle har barn. Vi opplever jo så mye i jobben at vi ikke har stort behov for å dra steder når vi ikke spiller. Samtidig er det så mye åpenbar galskap dit vi skal, at det er utrolig lett å slappe av der.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai